zaterdag 21 augustus 2021

'ZIELIGE VROUW' TROGGELDE BEP AL 80 EURO AF

 "Ik durf niet meer naar de Aldi, bang dat ik die vrouw weer tegenkom."

Vanmiddag liep deze blogger even bij onze Beijumse, ons aller Bep, naar binnen.

Hij hoorde een hemeltergend verhaal.

Eerst even, onze Bep tuft wat af door de wijk in haar scootmobiel, zie onze jongedame nog eens stralen in 2014. Vorig jaar, onze COPD-Bep met mondkapje.

 Waar gaat ze graag heen? Van Beijum West, waar ze woont, naar Oost....naar "mijn uitje naar de Kringloopwinkel aan deClaremaheerd."

Wat was afgelopen week het geval? Bep kwam al tuffend in haar scootmobiel drie keer een en dezelfde 'zielige vrouw' tegen die haar huilend vertelde dat ze geen geld had, voor haar kinderen moest zorgen en geen boodschappen kon doen. Bep: "Daar kon ik niet tegen, de tranen liepen over haar gezicht. Ik gaf een keer een briefje van vijftig euro, een keer een biljet van twintig euro en de derde keer een tientje."

De blogger keek Bep aan en zei: "Dat moet je niet doen Bep, ze heeft je dat geld afgetroggeld." 
Bep: "Dat is toch geen aftroggelen, ze was toch zielig? Dan kan ik geen nee zeggen. Ze vertelde ook niet meer naar de Voedselbank te mogen."

Blogger: "Jawel Bep, dat is aftroggelen. Manipuleren, van je goedheid misbruik maken. En iemand wordt niet zomaar geweerd bij de Voedselbank."

De vergelijking met het verhaal van Beijumer Floris Prins is groot, bijna een half jaar geleden, al weet deze blogger niet of het om dezelfde dame(s) gaat.

Onze Bep, deels kwetsbaar, ook kranig, maar een eerlijke zachte Beijumse. Daar mag geen misbruik van gemaakt worden. En ze moet zich vrijelijk, en zonder angst door Beijum (met haar voertuigje) kunnen voortbewegen.

En daarom publiceert deze blogger in goed overleg met haar dit verhaal.

Ook als waarschuwing, Beijumers de zielige dame(s) is/zijn nog steeds actief.

Geen opmerkingen: