zondag 23 oktober 2016

DE KRINGLOOPWINKEL IS EEN UITJE VOOR BEP


De Kringloopwinkel aan de Claremaheerd is niet alleen een verkooppunt voor Beijumers die een mooi dingetje voor een mooi prijsje op de kop willen tikken, of een  prachtige werkplek voor vrijwilligers, het is ook nog eens een ontmoetingsplek van en voor Beijumers.

Midden afgelopen week liep de Beijumblogger er weer eens naar binnen. Zijn er schoenen van zijn maat (47, hum) aanwezig? Ligt er nog een mooi hebbedingetje voor een prikkie in de schappen? Een mooie lp? Een boek?

Daar kwam Bep in haar scootmobiel aanstuiven. Altijd hartelijk en vriendelijk in contact. Terzijde, wat is dat toch in Ontevreden en Chagrijnig Nederland (een der rijkste landen ter wereld...) dat mensen met een beperking zich hier zo blij en tevreden manifesteren?

Bep schafte zich een paar goedkope hebbedingetjes aan. Trouwens, waar kennen we Bep van? Van Nait soezen en ik ben heul tevreden....

Wat zal de afstand zijn tussen de Claremaheerd en Winkelcentrum Beijum (waar Bep vlakbij woont) zijn? Kilometertje? Bep ging beladen met kringloop-dingetjes naar haar huis om wat weg te brengen en ze was er in tien minuten weer. Zuurstoftankje aan de scootmobiel voor het geval er iets mis gaat. Niet te hard racen Bep, anders moet je een helm op.

De kringloopwinkel in de Claremaheerd is een succes. Het wordt goed bezocht, mensen kunnen er voor een prikkie dingen (schoenen, kleren, etc.) op de kop tikken. En het heeft ook nog eens een sociale functie in de vorm van een ontmoetingsplek. Bep heeft in elk geval een mooi adresje om af en toe heen te tuffen.


1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Die "sociale ontmoetingsfunctie" was er vroeger in de Openbare Bibliotheek van Beijum. Voor de ingrijpende verbouwing aan het begin van deze eeuw. Het aantal boeken, kranten en (buitenlandse) tijdschriften werd met circa 66% verminderd. Eveneens de OB-ruimte. Leesplekken/leestafels verdwenen. Hoe dom kun je zijn?

In Lewenborg gebeurde hetzelfde.

Het biebbezoek daalde fors. De OB Beijum werd een zgn. "familiebibliotheek" voor met name kinderen van jonge gezinnen.

Kan er misschien een ouderencafé komen in de voormalige MJD-ruimten aan de Ypemaheerd? Gelijk oversteken van de Claremaheerd naar de Ypemaheerd. Of meer boeken in de OB van Beijum??? Met koffieautomaten.