maandag 31 oktober 2016

COLUMN UIT LEWENBORG (24)

Onze stad Groningen is goed bezig!

Door de hele stad gezien is er in elke wijk wel eens wat aan de hand. Inbraakje hier, vernieling daar. Geluidsoverlasten en her en der te veel onkruid, ach we kunnen overal wel over vallen. Dat brengt mij op afgelopen week. Een overval op de Cigo hier in Lewenborg. Het moet toch niet gekker worden


Een paar maand geleden was de Aldi de pisang. Wat zullen de medewerkers geschrokken zijn. Het beeld zal niet gauw van hun netvlies verdwijnen. Ik wens hun dan ook alle sterkte toe.


Aardbevingen zijn ook niet van de lucht. Hier wijdt ik niet verder over uit, die ellende is namelijk te groot om op te noemen.
Zo kunnen we allerlei negatieve situaties bedenken over onze stad. Laten we deze eens overzetten in iets positiefs. Een soort ‘omdenken’ zeg maar… Omdenken is sowieso leuk! Doe jij dat eigenlijk wel eens?

Ondanks alles is Groningen wel ‘the place to be’ Weet je waarom?

Wij hebben als stad een divers aanbod van bijzondere winkels.
Zo goed als een autoluwe binnenstad.
Al het winkelaanbod is op loopafstand.
Bruisende uitgaansgelegenheden.
Het leukste is wel, dat wij dit jaar de beste markt van heel Nederland hebben. De zaterdagmarkt is een echte publiekstrekker voor de stad. Zeer divers en een groot aanbod.

Wist je wel dat we ook de leukste winkel van Nederland in Groningen hebben zitten? Ariolo delicatessen is een Italiaans delicatessenwinkeltje, die zich in de Folkingestraat bevindt.
Het feit wil dat de Folkingestraat dit jaar tot de beste winkelstraat van Nederland is uitgekozen. Hoe leuk is dat! Eén winkelstraat van de zovelen van heel Nederland. Ongelooflijk toch? Mensen die leuke winkelstraten zoeken en hier in Groningen terecht komen kunnen hun neus niet voorbij lopen in de Folkingestraat, de heerlijke geuren komen je dan al tegemoet. Je kunt hier bij Ariola terecht voor lekkere Italiaanse verse pasta's, broodjes en hapjes.

Als primeur krijgen wij ook nog eens als eerste, nieuw stations meubilair. Om treingebruik te stimuleren worden de nieuwe wachtruimtes comfortabeler en beschermen ze beter tegen regen en wind.

Wat natuurlijk ook nog in het rijtje thuishoort, zijn de eierballen. Dat is toch echt Gronings op zijn best. Deze Groningse snack, moet je geproefd hebben. Uiteraard wel de zelfgemaakte en dan het liefst van de ‘Cafetaria hof van Beijum’ wat mij betreft.


Zelf vind ik de Oude en nieuwe Ebbingestraat zeker ook een plekje waard hier, omdat daar veel diverse eettentjes zitten.

Al met al vindt ik dat wij Groningers dus best wel trots op onze stad mogen zijn, ongeacht in welke wijk we wonen.

Ben jij ook trots op onze stad?

2016©Vlindertje73

Geen opmerkingen: