woensdag 5 oktober 2016

DRUK BEZOCHTE AVOND NATIONAAL ZORGFONDS IN 'T TREFPUNT


"Er was een volle zaal en er waren veel steunbetuigingen van aanwezigen, maar wat ook heel belangrijk is, er kwamen nieuwe aanmeldingen van mensen die mee willen denken en helpen met acties."

Dit is een blogbericht waar eventueel later op de dag meer informatie bijkomt. Gisteravond werd een bijeenkomst van het Nationaal Zorgfonds in Het Trefpunt georganiseerd. De Beijumblogger kon niet aanwezig zijn want hij had andere verplichtingen.

Maar er zijn in dat geval altijd mensen bereid om foto's te sturen, zoals in dit geval lezeres Wilma heeft gedaan.

Ze schreef bij de afbeeldingen bovenstaande openings--quote. Inderdaad, we zien een volle zaal in Het Trefpunt.

Meer informatie is welkom.
In Nederland moet je kunnen rekenen op de zorg die je nodig hebt. Zo simpel is het.
Maar er staat een boete van € 385,- op ziek zijn: het eigen risico. De zorg is veel te bureaucratisch. En aan de marketing van zorgverzekeraars en het jaarlijkse overstapcircus worden miljarden verspild. De kwaliteit gaat omlaag, de kosten omhoog.
Dat moet anders. Wij zeggen: schaf de zorgverzekeraars af en zet één Nationaal ZorgFonds op. Zonder onnodige bureaucratie en geldverslindende concurrentie. En zonder eigen risico.
https://nationaalzorgfonds.nl/
Update 19.40 uur, Daan Brandenbarg stuurde een verslag van de avond:

Trefpunt in Beijum bomvol met vrienden van het Nationaal Zorgfonds

Gisteravond zat de theaterzaal in het Trefpunt in Beijum vol met vrienden van het Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico. Tijdens de avond werd met ruim 50 aanwezigen gesproken over de falende marktwerking in de zorg en het alternatief daarvoor; een Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico. Ook werden plannen gemaakt om nog meer steun in Groningen te vergaren voor dit plan.

Lokaal actiecoördinator Daan Brandenbarg spreekt van een geweldige avond. “De zaal zat vol met mensen die willen dat het afgelopen is met de concurrentie, de bureaucratie en de geldverslindende reclames van de zorgverzekeraars. De boete op ziek zijn, het eigen risico, moet weg. Veel mensen gingen naar huis met stapels kranten, intekenlijsten, buttons en stickers. Beijum gaat nog veel horen van het Nationaal Zorgfonds.”

De afgelopen werd er flink actiegevoerd voor het nationaal zorgfonds in Beijum, bij het winkelcentrum stonden sympathisanten en duizenden folders werden bij mensen in brievenbussen bezorgd. Ook stond het Nationaal Zorgfonds op de Stadjersmarkt. “De komende tijd gaan we nog veel meer gave dingen doen met alle vrienden van het zorgfonds. Iedereen die ook niet stil wil zitten en deel wil uitmaken van deze beweging kan zich bij ons melden. Samen gaan we ervoor zorgen dat we de marktwerking uit de zorg slopen.” aldus Daan Brandenbarg

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoogste tijd dat de zorgverzekeraargraaiers de laan uit worden gesodemieterd. Het is de schande van de eeuw dat zij onder het mom van vergaderretraites nog steeds met hun vette verzekeraarsreet in de tropische zon liggen bakken aan boord van cruiseschepen in het Caraïbisch gebied. En dat van het geld van chronisch zieken. Mensen sta op en laat je niet langer bestelen.

Anoniem zei

Anon 14:52 stelt het wel wat scherp, maar heeft natuurlijk volledig gelijk.

Kees Huizenga zei

Er waren 45 personen op deze bijeenkomst afgekomen. Dat bevestigden twee jonge heren van de organisatie tegenover mij. Na de bijeenkomst, toen ik met iemand van de Partij voor de Dieren in het Grand Café van het Trefpunt een nagesprek had. 

In Beijum hebben tot nu toe 150 personen voor het Nationaal Zorgfonds getekend. Dat moeten er veel meer worden!

Zegt het voort!

De voorzitter van de vergadering maakte een mooie vergelijking met de beweging voor de invoering van het vrouwenkiesrecht in het begin van de twintigste eeuw. Het Nationaal Zorgfonds moet van onderop komen! Als een brede beweging. Niet alleen van de SP.