dinsdag 25 oktober 2016

JOHNNY HEEFT APARTE EN MOOIE HUISDIERENHet is weer eens wat anders dan een poes, hond, konijn, cavia of hamster. Neem een leguaan als huisdier.
Niet schrikken, Beijumer Johnny houdt een exemplaar in zijn woonkamer.

Hij viel helaas twee maanden geleden af als bezoekadres tijdens de twee maanden geleden gehouden excursies vanuit Noorderzon naar Beijum. Niet omdat een bezoek aan zijn huis en huisdieren niet interessant genoeg zou zijn geweest,  integendeel, maar vanuit het feit dat de excursies anders te lang zouden duren.

Maar wat een hartelijk ontvangst viel de excursieleider en begeleidende Beijumblogger ten deel toen we Johnny met een van z'n huisdieren buiten in zijn voortuin zagen staan tijdens een proefrondje. "Ja hoor, kom maar even binnen en maak foto's."

Wat zegt vriend Google over de leguaan?
De leguanen worden wat groter dan de meeste hagedissen en bereiken een lichaamslengte van ongeveer een meter inclusief staart. De meeste soorten hebben een verhoudingsgewijs lange staart. Op het midden van de rug is een rugkam aanwezig die het sterkst geprononceerd is in de nek. https://nl.wikipedia.org/wiki/Leguanen

Geen opmerkingen: