zondag 2 oktober 2016

GOED BEZOCHTE MEIDENCLUB IN HET HEERDENHOES Tientallen meiden (ruim 60)  beleefden gistermiddag onder begeleiding van vrouwen van Wij Beijum Jeugd een meidenmiddag in buurtcentrum het Heerdenhoes aan de Isebrandtsheerd.

Wat deden ze daar zoal? Alles wat met meiden te maken heeft, opmaken, tutten. met haren bezig zijn, maar ook 'gewone' dingen als tekenen, verven, etc.

De Beijumblogger was op weg naar Winkelcentrum Beijum maar hij stopte bij het buurtcentrum omdat er een enorme hoop fietsen voor stond. Opvallend, er stond niet één jongens- of herenfiets bij.

Apart om als man een dergelijke damescultuur binnen te lopen.

Gelukkig mocht deze man vrij rond lopen en een paar foto's maken. De rechter dame op bovenste foto vroeg zowaar of ze gefotografeerd mocht worden.

Als man voel je je toch een beetje opgelaten tussen zoveel dames, ondergetekende fotografeerde en verliet het pand weer.

Het is gelukkig een veilige bezigheid om via vriend Google even te zoeken naar het onderwerp meidenclub om te kunnen lezen waar de dames zich op een dergelijke club zoal mee bezighouden.
Op http://www.utboerderieke.nl/meiden-club leest hij:


Even een broodje eten
Een club alleen voor meiden, verboden voor jongens dus...

Een club om samen gezellige dingen te doen zoals:
  • Knutselen; kettingen maken, vilten, schilderen, spulletjes maken voor  je eigen kamer, op de naaimachine eenvoudige kleding, tassen etc maken
  • Kokkerellen; we maken ons eigen meidenreceptenboek, boodschappen doen en samen koken en bakken
  • Gezelligheid en contact leggen; samen gezellige dingen doen, eens een spelletje, meidenkwis, een uitje, gaan shoppen
  • Sociale vaardigheden; jezelf beter leren kennen, wie ben ik, waar houd ik wel/niet van, hoe onderhoud ik vriendschappen, lichaamsbesef  voor meiden en veranderingen.
Zijn het geen beauties?

Geen opmerkingen: