zaterdag 22 oktober 2016

SOCIAAL VUILNIS IN BEIJUM (30)Het zijn niet zoveel foto's als in de vorige aflevering toen er maar liefst dertien afbeeldingen werden gepubliceerd. Niet dat er minder op straat wordt gezet door de goedzakken onder ons, het is gewoon zonde om bovenstaande 'mooie' foto te lang op te bergen.

De zon scheen eergistermiddag en er stond een gemakkelijke luie bank bij de vuilcontainers voor Winkelcentrum Beijum. De Beijumblogger had geen tijd om er even lekker in te ploffen, maar wat aardig om er een bank neer te zetten. Extra aardig is, de bank is dusdanig neergezet dat recreanten lekker de benen om het ronde metalen ding dat om een lantaarnpaal zit kunnen leggen.

Tijdens het schrijven van dit bericht denkt ondergetekende: zal de bank met een busje naar de containers zijn gereden? Of zal die uit een omliggend huis er naartoe zijn getild? Wat een inspanning!

Op de linker afbeelding zien we een partij opgerold plastiek met daarachter een stofzuiger liggen.

Wie het kleine niet eert is het grote niet weert.

2 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Het wordt tijd voor winkelcentrumwachters. Vrijwillig of via de boeg van Wijkwerken Beijum.

AH Meins en de wijkagenten hebben nimmer gereageerd op mijn pitch van vorig jaar november tijdens de tweede Beijumsessie. Ik stuurde ook e-mails.

Aanstaande maandag heb ik een gesprek met twee raadsleden van D66 over deze zaak. Beijum krijgt door de cumulatie van rondzwervend huishoudelijk afval de reputatie een a-sociale wijk te zijn.

Willen we dit?

Wat doet de werkgroep Groen en Grijs van de BOB, wat betreft dit onderwerp?

Anoniem zei

- mooi stukje, goed dat de blogger deze vorm van 'afvalverwerking' steeds weer onder de aandacht brengt -