maandag 17 oktober 2016

SNELHEID OP WIJKRING GRAAG AANPAKKEN


Levensgevaarlijk op de noordelijke wijkring van Beijum. Graag drempels en flitspalen.

De poll die afgelopen twee weken linksboven op Beijumnieuws stond werd niet erg vaak ingevuld, slechts 99 keer, en het is derhalve de vraag of het probleem van snelheid op de wijkring erg speelt onder de mensen. Vergelijk de tram-poll van een paar jaar geleden die door honderden mensen werd ingevuld.

Toch kun je er wel conclusies uittrekken. De meeste mensen die hun stem uitbrachten vinden de wijkring gevaarlijk en vinden dat er wat moet gebeuren. Tegen de tachtig procent wil snelheidsverlagende maatregelen of meer politiecontrole.

Een kleine twintig procent maakt het niet uit.
Foto is gistermiddag gemaakt.

3 opmerkingen:

Ria zei

Een veilige wijkring begint bij jezelf. De meeste mensen die te hard rijden, wonen gewoon in de wijk. Waarom moet snelheidbeperking van buitenaf worden opgelegd? Waarom kan men zich er zelf niet aan houden? In plaats van naar anderen te wijzen, kan men eens bij zichzelf te rade gaan. Wie rijdt er te hard en waarom? Omdat het kan?

Meer drempels in de wijkring is volgens mij niet mogelijk ivm ambulance en brandweer. Ook de bus heeft er hinder van.

Anoniem zei

Iedereen heeft haast terwijl men niet weet waarom. Dit soort malle ideeën valt vooral af te leren met de zg flitspaalbeurt. Ieder die sneller dan 50 km/u rijdt, even een gevarenpremie ad € 450,= af laten rekenen. Zó makkelijk en zóó effektief !

yvonne hoving zei

Nou,ik zie geregeld dat er automobilisten te hard rijden op de wijkring! Foto komt één deze dagen!