woensdag 26 oktober 2016

JOEHOE! IK BEN EEN CLOWN


"Ja, zet me maar op de foto. Maar je mag hem niet naar de politie sturen hoor."

Het masker ging even af en twee aardige jongens-ogen keken de blogger aan. Die stelde het jongetje gerust, nee, dat zal hij niet doen. Geen denken aan, kinderen moeten vrij en onbekommerd op straat kunnen spelen. En zich kunnen verkleden en kattekwaad (woord moet eigenlijk met twee n's) uit kunnen halen.
Ten tijde van Halloween-griezels op straat mag je toch best even een clownsmasker opzetten?

Daar zullen vast niet alle lezers het mee eens zijn, maar kijk eens goed (foto, gistermiddag in de Wibenaheerd genomen) dit lijkt toch ook een beetje op een roetveeg-Piet? Alsof ie door een rode schoorsteen is gekropen. Bij wijze van spreken, in de magische kinderwereld kan alles. En in de fantasie van de blogger ook. Beetje relativeren mensen.

Er zat niks agressiefs aan het jongetje. Gewoon lekker spelen op straat met een clownsmasker op. Een horrorclown? Nee man, gewoon een lief en speels clowntje.

Ten tijde van hysterie en mediahypes vindt ondergetekende het prima dat kinderen met maskertjes op spelen. Net als dat we vroeger deden. Een ding, beter er geen clownspak bij aantrekken. En zet het masker ook maar niet op als het buiten donker is.

Geen opmerkingen: