woensdag 5 oktober 2016

NIEUWE VERDEEL-DEPOT KRANTEN EN FOLDERS IN BEIJUM


Bezorgers van kranten en folders in Beijum hoeven al maanden niet meer naar de Hiddemaheerd om daar hun te bezorgen deel op te halen. Sinds 1 oktober zit het nieuwe distributie-depot in café het Hof van Beijum naast Winkelcentrum Beijum.

De bezorgers kregen de afgelopen tien maanden hun pakketjes thuis bezorgd, dit nadat het vorige distributie-depot, in de Hiddemaheerd, onenigheid kreeg over de vergoeding van distributeur Santibri. Zie nog eens dit bericht.

De luxe van het thuis bezorgd krijgen is voorbij, alle bezorgers moeten zoals gezegd naar het café in Beijum West om de stapels papier op te halen.

Achterin de zaak lagen afgelopen vrijdag naast de rokersruimte tientallen pakketten folders te wachten op de bezorgers. Het was een chaos, maar eigenaar Harry van het café beloofde dat dit eenmalig was, vanaf komende (deze) week kunnen bezorgers komen, de voor hun geselecteerde pakketten folders (of kranten) uitzoeken en weer vlot vertrekken.

Even iets drinken kan natuurlijk ook, bij mogelijk nat en koud weer zit je droog en warm in het café.
Deze ochtend komen een paar duizend Gezinsbodes in Het Hof van Beijum aan, klaar voor verspreiding.

1 opmerking:

Unknown zei

Nou toch mooi dat de kroeg nog een nuttige plek is geworden misschien kunnen we er in de toekomst ook nog pinnen en onze pakjes heen brengen en terwijl we wachten kunnen we een biertje bestellen, en mensen die nog een kaartje hebben open staan en niet kunnen betalen mogen foldervouwen.
Eerst leek het al op een buurthuis te worden met bingo en sjoel avonden maar nu ook nog een verdeel punt. Ik zelf kom al niet meer in het hof van Beijum want de eigenaren cq nieuw personeel gaat er sneller dan nieuwe klanten. Toch vreemd dat 1 café wel goed loopt in Beijum en de andere blijft maar dingen verzinnen om klanten te lokken en dat gaat steeds niet goed. Misschien toch eens wat origineels bedenken en niet altijd de zelfde zangers inhuren om bv een avondje live muziek te horen, maar ieder zijn smaak natuurlijk. Maar wij als buurtconciërge's zullen ook ons steentje bijdragen door 1 à 2 x per week het over gebleven troep mee te nemen wat volgens onze gemeente reiniging iederedag voor 9:00 uur schoon gemaakt moet zijn.