donderdag 6 oktober 2016

SASKIA HERBST WON PUBLIEKSPRIJS TAARTEN BAKKEN


"Ik werd net geen eerste maar ik kreeg wel de publieksprijs omdat ik de beste en mooiste taart heb gemaakt. Mijn taart is in de hoogste, gouden categorie uitgekomen. Ik had een punt minder dan de uiteindelijke winnaar."

Saskia Herbst. Beijum heeft haar een aantal maanden geleden leren kennen als ceremoniemeester van SamenLoop voor Hoop. Ook organiseerde ze de Kinderloop in het voor Beijum memorabele weekend van 11 en 12 juni.

Wat bijna niemand wist, Saskia vindt het leuk om taarten te maken. "Ik volgde de afgelopen tijd bepaalde groepen op Facebook die zich hier mee bezighouden en ik las op een gegeven moment een oproep om mee te doen aan een taartenwedstrijd in Hardenberg. Het thema van de wedstrijd was sprookjes." Saskia was uren bezig om de taart die we op de foto zien in elkaar te zetten en te bakken, Ze zou zo mee kunnen doen met Heel Holland Bakt. "Ja, dat hoor ik wel vaker de laatste tijd."

Voor mensen die niet zo in sprookjes thuis zijn. we zien een smakelijke uitvoering van het sprookje De Waterlelie. Compleet met een wachter, met elfjes, waterlelies. De taartwedstrijd vond afgelopen weekend plaats binnen het kader van een Crea-Weekend in Hardenberg.

Heeft de taart gesmaakt Saskia?
"Nee joh, daar hebben we nog niet aangezeten. Hij is veel te mooi om nu al op te eten, hij staat bij me thuis en we genieten er nog even van."

Geen opmerkingen: