maandag 3 oktober 2016

MAANDAGOCHTEND (287)


Het zijn wellicht wat al teveel vuilnis-berichten de afgelopen week op Beijumnieuws, maar de Beijumblogger houdt niet van struisvogelpolitiek. Of struisvogel-berichtgeving. De verloedering in de wijk door grof vuil en/of zwerfvuil lijkt met de week erger te worden.

Op deze eerste maandagochtend van oktober 2016 zijn de beelden die we boven en links zien concrete realiteit. Het ligt er NU (20.30 uur) zo bij.

Bovenste afbeelding is naast de wandel- en fietsbrug tussen de Munsterheerd en de Froukemaheerd gemaakt. De linker afbeelding toont een triest beeld van de vuilniscontainers voor Winkelcentrum Beijum en omgeving. Pleur maar neer die vuilniszakken, dan ben ik er vanaf. Zal de milieuvandaal hebben gedacht.

Foto's rechts, beneden en linksonder zijn gistermiddag gemaakt. Op genoemde brug stond een Beijumer een tijdje met een maat te ontdekken wat er zoal op de bodem van de Zuidwending lag. Hij gooide de haak die we rechts zien een paar keer aan een touw in het water en trok vervolgens de lijn langzaam naar zich toe.

Er werd o.a. een grote donkere en zware vis (fiets) uit het water getild. Zie nogmaals onderstaande foto. En de uiteindelijke troep die we deze ochtend kunnen aantreffen. Gevonden in een paar meter Zuidwending.

Lezer Chris is klaar met de roep om gratis ophalen van grofvuil in de wijk (Stad) in ere te herstellen. Ook de Beijumblogger pleitte daar afgelopen week voor. Wellicht ten onrechte....
Onder het Sociaal (?)Vuilnisbericht van afgelopen vrijdag schreef Chris

Altijd een ander laten betalen. Dat is de tendens kennelijk in Beijum. Blij dat ik er niet meer woonachtig ben, overal zwerfvuil en veel onverzorgde tuinen.
Dat heeft allemaal veel minder te maken met de inkomenspositie van mensen dan hier wordt gesuggereerd. Het is gewoon een mentaliteitskwestie. De meeste zooi die op straat wordt gezet, kan ook in de kliko. Past het niet ineens, dan sla je het eerst aan stukken en dan past het wel.
In Beijum ooit meegemaakt dat een buurtbewoner er met onze container vandoor ging om deze even vol te gooien, wat een brutaliteit, maar o zo typerend voor Beijum.


Hij heeft volgens de blogger een punt. Ook al laat je elke maand grofvuil door de gemeente ophalen, dan nog blijven er aso's over die schijt hebben aan hun wijk en aan hun leefomgeving.

Een prettige week toegewenst. En dat alle asociale vervuilers gratis gekielhaald mogen worden onder de brug die we in beeld zien.

1 opmerking:

Anoniem zei

Misschien eens de gemeente aanspreken op z'n haatbeleid jegens de armen ? Niet voortdurend de Zwarte Piet toespelen aan, of de agressie richten op de slachtoffers van dat beleid lijkt mij. Er vallen regelmatig wijkbewoners te betrappen die zelfs genoodzaakt zijn bouwafval in kliko's van andere bewoners te moeten proppen. Tsja, geen geld voor afzonderlijke grofvuilophaaldiensten, da's begrijpelijk natuurlijk vanuit hun armlastige financiële situatie.