dinsdag 25 oktober 2016

VOETBALSUPPORTERS UIT HAMBURG? STUDENTEN?

Het gaat sinds afgelopen zondag weer redelijk met Fc Groningen, na de winst op Alkmaar hebben ze aansluiting weten te vinden bij de middenmoot. Maar er wonen ook voetbalsupporters van clubs in Hamburg in de stad.

De Beijumblogger weet dat er omstreeks mei een busje met Stadjers, waaronder Beijumers, naar cultclub St.Pauli te Hamburg zijn gereden om een wedstrijd bij te wonen.
FC St. Pauli is een sportclub uit Hamburg, die vooral bekend is als cultclub in het betaald voetbal. De aanhang van deze ploeg afficheert zich als links, grossiert in antifascisme en staat bekend om haar 'strikte' tolerantie en 'militant' gemoedelijke sfeer. Symbool van deze rebelse houding is de piratenvlag met doodshoofd, de Totenkopf. https://nl.wikipedia.org/wiki/FC_St._Pauli

Maar schijnbaar zijn er ook supporters van de échte voetbalclub uit Hamburg, het vermaarde HSV, actief in Beijum en omstreken.

Of zal dit, foto, een studentengrap zijn? HSV is immers ook de naam van een studentenclub in Stad.
Foto is genomen tijdens het naderen van de grensovergang tussen Beijum en De Hunze. Boven de fietstunnel raast het verkeer over de oostelijke ringweg naar links en rechts.

HSV kan natuurlijk ook de afkorting zijn van een graffiti-kunstenaar die graag aan de weg timmert of kliedert. 

1 opmerking:

Anoniem zei

graffiti-kunstenaar en al zeer lang actief...