donderdag 13 oktober 2016

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (7)


Terwijl in Beijum een discussie gaande is of een grote centrale speel- en ontmoetingsplek in de wijk al of niet wenselijk is, heeft buur-wijk De Hunze al vele jaren de beschikking over een dergelijke centrale plek midden in de wijk. Dit onderwerp komt vandaag twee keer aan bod, zie het voorgaande bericht, omdat het vanavond een der onderwerpen is op de pitch-avond van Sociale Long.

Zie foto. In De Hunze geen speelse en avontuurlijke veldjes in alle uithoeken van de wijk. Het grote centrale veld ziet er misschien wat kaal, grijs en oktober-achtig uit, maar het kan er ook gezellig, bont en kleurrijk zijn, bijvoorbeeld tijdens Vrijmarkten eind april.

Op de voorgrond, foto vanaf de ingang bij het Heerdenpad genomen, zien we eerst een voetbalveldje. Daarachter staat een grote speeltoestel. Bankjes erbij zou het misschien extra gezellig en comfortabel maken.
In Beijum zeggen moeders dat ze helemaal naar het Stadspark moeten voor een grote speel- en ontmoetingsplek.

Maar onder de rook van de grootste stadswijk, op een paar honderd meter afstand, kunnen kinderen samen spelen en ouders elkaar ontmoeten. Neem gezellig wat pakken drinken mee, eventueel zakken popcorn of chips en ga er met de kinderen naar toe. Een paar minuten fietsen..., wandelen kan ook.

1 opmerking:

Anoniem zei

Zo'n grote open kale vlakte mist de knusheid van de kleine speelveldjes in Beijum. Kinderen gaan natuurlijk ook niet elke dag zo'n verre expeditie ondernemen om te kunnen spelen. Dat willen ze dichtbij huis doen.
Natuurlijk is het heel goed mogelijk dat zo'n bizar plan voor een centrale veld ook in Beijum wordt doorgedrukt, juist omdat het nergens op slaat, toe dient, en vooral een stokpaardje is van mensen wier ego voortdurend gestreeld moet worden.