zondag 2 oktober 2016

EINDE SEIZOEN-BBQ VOLKSTUINCOMPLEX BOTERDIEP

 Het volkstuincomplex langs het Boterdiep, naast de Heratemaheerd, organiseerde gistermiddag een einde seizoen-barbecue. De Drie Wijken heet het eigenlijk, zie het bord links op bovenstaande foto.

Kees Kamstra is sinds een maand of drie mede beheerder en hij stuurde de drie foto's op en beantwoordde een paar vragen.

Kees, ik was in de veronderstelling dat het seizoen nu begint. Zit dat anders bij een volkstuin?
Ja, het seizoen begint daarvoor in maart. Vergelijk het met de Kinderwerktuin in Beijum, daar beginnen ze ook in het voorjaar, ze hebben dar ook net geoogst en sluiten de tuin. Het is nu dan wel afgelopen maar er zijn toch een paar mensen op het complex die het niet kunnen laten en gewoon nog even doorgaan.

Vertel eens iets over de deelnemende mensen? Hoeveel zijn het er en wat voor leeftijd hebben ze zoal? Hoeveel tuinen zijn er?
Er waren 25 mensen tijdens de barbecue aanwezig, de jongste tuinier is tien jaar en de oudste 86 jaar.
Er zijn in totaal 40 tuinen, deels zijn ze 50 vierkante meter, anderen zijn 100 vierkante meter. Het loopt goed want alle tuinen zijn bezet.

Dat klinkt goed.
Ja, bedenk dat alles op vrijwillige basis gebeurt, maar wat prettig is, alle tuinders zijn erg betrokken en tonen een grote verantwoordelijkheid naar het geheel toe.

Zijn er alleen tuinders actief? En wat bloeit en groeit er zoal?
We hebben veel fruitbomen, perzik, appel, etc., veel bloemen en uiteraard groenten. Naast tuinders zijn er ook imkers actief bij ons.

Update 3/10, 15.20 uur, Kees Kamstra is niet de enige beheerder, ook mede-beheerder Wil Iemmler is erg actief binnen het volkstuincomplex dat in de hoek Heratemaheerd/Boterdiep ligt.

Geen opmerkingen: