vrijdag 14 oktober 2016

EVEN VOORSTELLEN, TWEE IN BEIJUM WOONACHTIGE DONAR-SPELERS


"De spelers van Donar wonen bijna allemaal in de wijk Beijum, daar hebben zij een appartement."

Drie weken geleden spotte de Beijumblogger drie witte MINI-auto's van dé basketbalclub van noord Nederland in de Wibenaheerd. Zie nog eens dit bericht. Het logo van Donar staat op de auto's, professionele basketbalclub uit Groningen. De thuishaven is topsporthal MartiniPlaza.

Vorige week vrijdag draaiden twee witte MINI's de parkeerplaats voor Winkelcentrum Beijum op. Twee heren stapten uit. Het kon niet missen, groot, sportief uiterlijk, frisse uitstraling, dit moeten twee basketballers van Donar zijn.
Ze gingen boodschappen doen, top-basketballers zijn immers ook gewone mensen.

Even op de foto heren? Er was even een kleine taalbarrière. Maar in goed Engels legden de mannen uit dat ze het prima vonden om op de foto te gaan. En dat ze het naar hun zin hebben in Beijum. "For more information, ask the club."
Gelijk hebben ze.
De blogger vroeg aan Simone Eggens van Donar om informatie omtrent de in Beijum woonachtige basketbal-toppers. Ze beantwoorde de vet gedrukte vragen.


Hoe heten ze? Uit welk land komen ze? Ze spraken Engels, vandaar. Hoe lang spelen ze al bij Donar?

Links: Lance Jeter(28 jaar) en rechts: Sean Cunningham(29 jaar).

Lance Jeter is één van de sterkhouders het team. Zijn positie in het team is pointguard. Dit jaar speelt hij voor zijn derde seizoen bij Donar. Hij is een op en top Amerikaan. Zijn gezin verblijft nog in Amerika maar zij komen met regelmaat een bezoek brengen aan Groningen.

Sean Cunningham is de guard van het team. Dit jaar begint hij ook aan zijn tweede seizoen bij Donar. Naast dat hij bij Donar speelt is hij in eerdere jaren ook door Toon van Helfteren opgeroepen om mee te doen met het Nederlands team. Sean Cunningham is een Amerikaan met Nederlandse roots. Bij Donar volgt hij Nederlandse les om de volgende keer Nederlands met jullie te spreken!

Hoe lang wonen ze al in Beijum?
De spelers van Donar wonen bijna allemaal in de wijk Beijum. Daar hebben zij een appartement. De spelers zullen vaak gespot worden in Beijum omdat de spelers rondrijden in een MINI van Donar. Lance woont drie jaar in Beijum en Sean alweer twee jaar.

Geen opmerkingen: