donderdag 20 oktober 2016

EEN RAAR BORD IN DE MUDAHEERD


Er is een met een rode pijl aangegeven hoofdroute, en die gaat rechtdoor. Maar er is ook een route voor vrachtverkeer en die gaat rechtsaf.

Foto is onlangs midden in de Mudaheerd gemaakt. De blogger snapt het niet, dat er een hoofdroute door een woonheerd wordt aangegeven is nog ergens te bevatten, maar wat zal nou een route voor vrachtverkeer zijn? Is dat een route waar auto's met een gevulde aanhanger door moeten? Volle vrachtwagens? Maar waarom moet dar een aparte route voor zijn? Mag een vrachtauto hier (foto) niet rechtdoor rijden? Maar stel dat je tien meter verderop moet zijn?

Huisnummers 1 t/m 77 lopen langs de route voor vrachtverkeer en de nummers 78 t/m 121 langs de hoofdroute.
Het is de vraag of mensen die voor het eerst in de Mudaheerd hun weg proberen te vinden gebaat zijn met de borden die we zien of dat ze er in doolhof Beijum juist nog meer van in de war raken.

1 opmerking:

Chris zei

Vrachtverkeer, dus grote vervoermiddelen, kunnen het beste rechtsom door de Mudaheerd vanwege de vrijwel haakse bocht die achterin de heerd ligt. Deze is anders lastig te nemen.

Voor het overige verkeer, is de andere route in de meeste gevallen de snelste weg naar de bestemming, vandaar het bord hoofdroute.

De aanduiding met huisnummers onder het straatnaambord is later toegevoegd in het kader van een project om de huisnummeraanduidingen te verbeteren.

Bord hoofdroute kan dus weg.