vrijdag 28 oktober 2016

JE HUIS SCHILDEREN IN DE HERFST

Eeergisteren was een zonnige en droge dag. Ideaal om je huis van buiten van een nieuwe verflaag te voorzien. Als de luchtvochtigheid niet al te hoog is kun je met een gerust hart een pt verf en een kwast pakken en eventueel de ladder opgaan.

De ladder opgaan deed ook de eigenaar van het huis die we op de foto zien. Gisteren was hij bezig om zijn huis in de Fultsemaheerd onder handen te nemen. Beter gezegd het houtwerk buitenom van zijn huis. Hij had een soort van overal aan, niet zo een die je helemaal naar boven naar je hals dichtritst of knoopt, nee, zo'n exemplaar die voor de borst mede bedekt en die een soort van bretels over de schouder heeft die naar achteren naar je kont lopen. Aan de voorkant moet je de 'bretels' via twee haken om knopen heen doen ter bevestiging. Terzijde, het Gronings woord voor bretels is prachtig: upseeln.

De man was lekker bezig. Wat wel opvalt, althans als je de foto bekijkt, is dat het net lijkt alsof het rechter gedeelte van de trap boven tegen het raam aandrukt.
Wat zal daar boven tussen het raam en de regenpijp inzitten? Een vogelkastje? Zo ja, wat zit die dan hoog.
En wat een mooie rode struik zien we rechts op de voorgrond.

De blogger draait er maar een punt aan. Het bericht is zo schilderachtig genoeg.


3 opmerkingen:

michel zei

Upseeln is geen Gronings woord, het zijn hupseeln.
In de Kanaalstreek hebben ze wat moeite met de letter h aan het begin van een woord.

Anoniem zei

Geen vogelhuisje, maar een vleermuishuisje :)

Anoniem zei

hulp-seeln zul je bedoelen, hulpjes die je helpen je broek op te houden, denk ook aan zeel, dat is band of bandjes, die elastieken over je schouders dus.