woensdag 12 oktober 2016

RADARPAAL AMKEMAHEERD WEGGEHAALD (Edzema-Jaltedaheerd)

Is al weer weggehaald...

Hij heeft er nog geen drie weken gestaan. Neergezet om automobilisten bewust te laten maken door te laten zien hoe hard ze rijden. Zal het ding z'n doel voorbij zijn geschoten?

Op 28 september berichtte Beijumnieuws over het feit dat er een digitale radarbord op de noordelijke wijkring genaamd Amkemaheerd is neergezet. Linksboven op dit weblog verscheen een poll over het (soms gevaarlijke) verkeersgedrag op deze route en wat daar tegen te doen is. De lezer kan de poll nog drie dagen invullen.

Vanaf gisteren (misschien eergisteren) staat het groen oplichtende radarbord er niet meer.
Lezer Arjan informeerde bij de gemeente Groningen over het hoe en wat ( wat betreft het weghalen ervan).
In dit geval hebben wij het bord weer weggehaald. ^SvT
Het ging om een snelheidsdisplay en deze wordt alleen voor een bepaalde periode geplaatst. ^SvT
Het zal z'n reden hebben, maar het komt vreemd over om ruim twee weken een snelheidsdisplay langs een wijkroute te plaatsen en om die vervolgens weer weg te laten halen. Wat voor nut heeft het ding nou dan gehad?
Wat de display misschien te gevaarlijk aan het worden omdat automobilisten en brommers er 'recordje breken' gingen spelen? Het kost toch ook een centje om het ding er te laten plaatsen en het na twee weken weer weg te laten halen?
Update 12.26 uur, het hoe en wat (weghalen) zal worden uitgezocht..., Arjan Veenstra vroeg waarom het ding is weggegaald.
  Daar kan ik helaas geen antwoord op geven maar uiteraard zoek ik dit graag voor je uit. 1/2 ^SvT
  Op het moment dat ik het antwoord gekregen heb zal ik dit gelijk met je delen. ^SvT

Update 13/10, 12.27 uur. Vanuit de gemeente Groningen kwam tekst en uitleg over de verwijderde paal.
Er is een antwoord gekomen en dat is dat er op andere locaties in de stad ook displays opgehangen moeten worden. Hoe langer het display er hangt, hoe groter de kans op vandalisme en hoe groter de kans dat men er op gaat rijden (lees snelheid testen). We hadden planningstechnisch ook een klein probleem. De inzet van dit display was ook op een andere locatie sterk gewenst. Het is de bedoeling dat de Amkemaheerd ook voor de andere rijrichting nog een periode een display krijgt.
4 minutes ago Op het moment dat ik het antwoord gekregen heb zal ik dit gelijk met je delen.

6 opmerkingen:

Han zei

Bizar....en een volstrekt ontoereikend antwoord ook nog, van gemeentewege. Volkomen zinloos, deze actie. Het is juist de permanente bewustwording van "ik doe het goed" of "ik rijd te hard" die maakt dat mensen hun gedrag aan gaan passen.

Anoniem zei

laten ze maar echte flitspalen neer zetten op zowel Amkemaheerd als Emingaheerd .
Worden echt als racebaan gebruikt.

bewoner Emingaheerd

Anoniem zei

We zijn in het stadium aangeland van hoe meer overheidsbetutteling, hoe ongehoorzamer en weerspanniger de burger wordt. Dit ziet de politie kennelijk ook in nu. Reden waardoor met zo'n pretpaal weer verwijdert. Uiteraard heeft de burger gelijk. De grens is bereikt van voortdurend door een corrupte, leugenachtige en ongeloofwaardige overheid in het gareel te worden getrapt.

Anoniem zei

We krijgen 1 met 4 cijfers nu

Anoniem zei

HA HA HA HAAA HAAAAA HAAAAAAAAA HAAAAAAAAAAAAAA HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Anoniem zei

Nergens laat de politie zich uit over funktie, doel, nut of noodzaak van zo'n belachelijke paal die de aandacht van de weg afleidt en daardoor alleen maar onveiligheid voor verkeersdeelname schept en de kans op ongevallen vergroot. Ga toch weg met die idiote "displays" die vooral bedoeld zijn om de belastingbetaler te rippen en de commerciële kontakten van de gemeente dit pakket aan geroofde bankbiljetten in de ruif te werpen.