maandag 24 oktober 2016

MAANDAGOCHTEND (289)


"Er is afgelopen maand drie keer geprobeerd om bij ons in te breken."

Een wit gedeelte tussen de ramen van de ophaal en bezorg-pizzeria op Winkelplein West, tussen de Lidl en de kapperszaak van Gerrie de Boer. Daar hebben onverlaten drie keer getracht binnen te komen. Ja, het ruikt er altijd lekker en er staan veel bezorgbrommers voor de deur. De zaken gaan waarschijnlijk goed. Vinden vast ook de stompzinnige inbrekers. Wat wil je nou midden in de nacht in een afgesloten pizzeria halen? Zakjes gesneden paprika stelen? Gorgonzola of champignons?

Wat moet het toch een uiterst triest leven zijn als je inbreker bent. Beetje domme schade aanrichten, mensen een onveilig gevoel geven en via diefstal je dope moeten bekostigen.

Zie afbeelding links, hier is geprobeerd naar binnen te komen.

Op afbeelding boven is wat vrolijkers aan de gang. En kleurrijker. De Calvijnschool aan de Froukemeheerd is de afgelopen weken opgeknapt, nieuwe frisse buitenkleuren, fietsrekken zijn erbij gekomen en sinds afgelopen herfstvakantie is ook een ronde stenen zit-cirkel op het schoolplein neergezet.
Zei de blogger Calvijnschool? Wel die naam is vanaf overmorgen voorbij.
Eind vorige week stuurde de directrice van de school een e-mail:

Op 26 oktober krijgt de Calvijnschool een nieuwe naam, zie bijlage. Op woensdag 26 oktober staan we even stil bij dit heugelijke feit. We hebben daarna een sponsorloop van 10 - 11.30 uur. Daarna onthullen we de nieuwe naam.

 Bijzonder, tot een paar jaar geleden heette de school de Johannes Calvijnschool, daarna werd het de Calvijnschool, zonder Johannes, en nu gaat de naam weer veranderen.
Maar hoe gaat de school heten? de blogger kan de bijdrage niet openen, wel staat de bijlage omschreven als Het Pallet.
Onder voorbehoud, maar het lijkt er wel op, dat is toch een mooie kleurrijke naam voor de school. Wat is er het afgelopen half jaar veel veranderd, het hele hoge hek om het schoolplein is verdwenen, de buitenkant kreeg vrolijke kleurtjes, een nieuw speeltoestel, zitbank op het plein....en nu ook nog een nieuwe naam.

De nieuwe week is weer begonnen, de laatste week van oktober en van de zomertijdperiode 2015/2016.

De blogger kan de inbrekers hier wel even verrot schelden, maar waarschijnlijk hebben ze iets anders nodig. Heropvoeding en stevige grenzen. Een beetje calvinisme misschien wel. Strengheid.

Een gezonde week toegewenst. En denk een beetje aan her oeroude mijn en dijn.
Update 12:06 uur:
CALVIJNSCHOOL WORDT OMGEDOOPT TOT HET PALET
Directrice Eline Heeringa van nu nog de Calvijnschool bevestigt: de school gaat vanaf woensdag Het Palet heten.

Update 14.35 uur; oud leerling Evert Sulman vraagt zich af of de veranderingen rond de school en de naamsverandering wellicht ideologisch gemotiveerd zijn.
Mevrouw Heeringa: 
De reden is dat we merkten dat voor veel mensen niet meer duidelijk is wie Calvijn was en sommige mensen vonden het een hele ouderwetse naam . We hebben inmiddels vanuit heel veel verschillende kerken leerlingen op onze school en daar past een ander naam bij.
We hebben het hek weggehaald omdat we merkten dat mensen het idee hadden dat we een gesloten gemeenschap waren. Het had een negatieve uitstraling.
Daarnaast groeit de school, steeds meer leerlingen maken gebruik van het plein. We hebben het plein aangepast zodat het ruimtelijker is en opener aanvoelt.
Het is zowel ideologisch als praktisch.

Geen opmerkingen: