woensdag 19 oktober 2016

BEIJUMBORG (41) Met vertraging....zie tekst....


Waar is het mooier om te werken dan in Rome?

Zo ongeveer eindigde mijn vorige bijdrage. Het antwoord luidt: op Sicilië. Veel te laat (want er is in mijn tijdelijke verblijf op dit prachtige eiland nauwelijks wifi) even een korte bijdrage aan de Beijumblog. 
De Volksuniversiteit Groningen organiseert sinds jaar en dag excursies naar met name Italië, en ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ik dan vaak mee mag, als assistent reisleider. Zo ook nu: we reizen deze keer over het zuidoosten van dit boeiende eiland, waar de Etna bijna altijd wel een beetje in zicht is. 

Grote steden als Catania en Siracusa, maar ook barokke stadjes als Noto en Modica komen we bezoeken, we zien oude Romeinse villa's met prachtige mozaïeken, kerken die voorheen Griekse tempels waren, we eten Siciliaans ijs en genieten van een schitterende nazomer, met temperaturen tot boven de dertig graden. Kortom: wie doet ons wat? Heerlijk is het om daar je vakantiedagen aan te besteden, zo vind ik. 


Onze chauffeur Francesco laat ons prachtige landschappen zien, en we genieten met een groep van 26 personen volop. Veel mensen vinden Sicilië eng, maar ik kom er al jaren, en vind de mensen er ontzettend gastvrij, behulpzaam en uiterst beleefd....iets wat je niet van alle landgenoten kunt zeggen.

Ik bedoel: Italiaanse landgenoten. Romeinen bijvoorbeeld zijn niet in je geïnteresseerd en zien je hoogstens als toerist met een dikke portemonnee. Echt een aanrader.....Sicilia, amore mio!

Han Borg

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een tenenkrommend FeelGoodBericht over het zg "werken" op Sicilië door kennelijk een clubje bevoorrechte Noord-West Europese Erudietelingen. Sicilië behoort tot de allerarmste delen van Europa en dit wordt bijna wekelijks erger wegens de aanhoudende door George Soros gefinancierde migrantenstroom vanuit het midden oosten. Een kennis uit Catania vertelt mij dat er geen droog brood te vreten valt op Sicilië, en zo men er al in slaagt een baantje (meestal ver onder eigen capaciteiten en/of opleiding) te bemachtigen, dan krijgt men daarvoor een hongerloontje ten bedrage van slechts een derde van wat men voor een vergelijkbare job in West of Noord Europa zou ontvangen.
Net als alle andere mainstream journalisten probeert Borg ons dus duidelijk en bewijsbaar uit eerste hand op het verkeerde been te zetten.

Han zei

Ach lieve anoniem (m/v): als er geen toeristen op Sicilië zouden komen zou het er nog veel armoediger zijn. En ik geef mijn geld graag uit aan interessante reizen, met een educatief doel. Maar goed: je gaat kennenlijk voor het winnen van de Azijnpisserprijs 2016, en - ik geef het toe - je maakt een grote kans op het winnen van die prijs. Man man: wat een zure reactie.....

Anoniem zei

wij van het kollektief vragen ons eerlijk gezegd ook wel eens af waarom han altijd zo graag de gebraden haan uithangt