woensdag 12 oktober 2016

BEIJUMNIEUWS BESTAAT NEGEN JAAR


Vandaag op de kop af negen jaar geleden kreeg de wijk Beijum er een nieuwsmedium bij. Ondergetekende stopte bij wat destijds nog een wijkkrant was en ging de digitale snelweg op. De geschiedenis moge bekend worden geacht en hoort langzamerhand bij de Oude Doos van Beijum. Net als de mensen die in 2010 de digitale wijkkrant Lijn6 begonnen wilde schrijver dezes geen marionet zijn van enkele op macht beluste mensen uit de wijk.

Beijumnieuws en genoemde Lijn6 gingen floreren, groeien en bloeien, de door genoemde mensen in beslag genomen wijkkrant ging kopje onder en de aanstichters spelen anno 2016 geen rol van betekenis meer in de wijk. Over ironie gesproken.

Zelfgenoegzaam achterover leunen is er niet bij. Het in de lucht houden van Beijumnieuws kost energie, evenals het mede schrijven voor de in het afgelopen voorjaar gestarte nieuwe wijkkrant De Beijumer. Maar het levert ook veel energie en plezier op, het blijft onverminderd leuk om de groenste, gekste en mooiste wijk van de stad Groningen voor het digitale voetlicht te houden.

Met dank aan de vele inzenders en tipgevers, alsmede de columnisten Han Borg en Vlindertje uit Lewenborg, Atsje Straatsma en Luit Staghouwer. Laatgenoemden sturen al vele jaren trouw hun wekelijkse bijdragen op.

Reacties lopen tegenwoordig hoofdzakelijk via de aan Beijumnieuws gelinieerde Facebookpagina, zie logo links. Maar onder de berichten is dit ook nog altijd mogelijk, wel even een paar codes invullen (tegen spammers en spamrobots).

Commentaar, tips, complimenten, donaties, inzendingen, foto's etc. blijven welkom via Beijumnieuws@ziggo.nl

Veel plezier in het tiende Beijumnieuws-jaar.

3 opmerkingen:

Han zei

Gefeliciteerd, Johan en collegae!!

Anoniem zei

Grote grote klasse....je bent onvervangbaar! Suc6!! (een fan).

Kees Huizenga zei

Van harte gefeliciteerd met negen jaren Beijumnieuws.

Beijumnieuws is de belangrijkste nieuwsbron van en voor Beijum.

Beijumnieuws heeft overal in de wijk doorgeefluiken met wijknieuws. Wijkantennes.

Beijumnieuws is een prachtige wijktierelier.

Beijumnieuws is in feite een groot wijkopbouworgaan.

Beijumnieuws is verbindend en verzorgend.

Soms is Beijumnieuws kritisch, maar een volwassen wijk moet tegen een kritische noot kunnen. Daar wordt Beijum alleen maar sterker van.

Beijumnieuws straalt betrokkenheid en saamhorigheid uit. Vanuit een positieve grondhouding. Pure noaberschap voor de wijk Beijum.


Ik hoop dat Radio Beijum weer van start kan gaan; mede vanuit de kracht van Beijumnieuws, Lijn6.com en andere wijkactoren.