zaterdag 22 oktober 2016

SPULLETJESMARKT BIJ DE BRON, OOGSTTAFEL, VOEDSELBANK...

In De Bron, kerkelijk centrum aan de Bentismaheerd, zijn ze goed bezig. Beter gezegd, met goede doelen bezig.

Dat hoort natuurlijk bij een kerk, een kerk kan als het goed is niet met slechte dingen bezig gaan, het wil de wereld vooruit helpen en menselijke behoeften vervullen waar dit nodig is.

De Beijumblogger is niet kerkelijk, maar hij moet erkennen dat de mensen van De Bron zich concreet inspannen voor hun medemensen.

Al eerder vermeld, in samenwerking met Sociale Long Beijum gaan ze de komende kerstpakketten-actie organiseren. Zie nog eens het bericht over de Beijumsessie van vorige week toen Christine de Ruiter pitchte over de kerstpakketten. Ze refereerde naar een spulletjesavond op 12 november in de Bron. Wat blijkt, spulletjes die overblijven worden mogelijk in kerstpakketten verwerkt. Zaterdag 12 november tussen 10.00 en 15.00 uur, is het weer zover.

Ondergetekende liep tegen het einde van de afgelopen middag De Bron binnen. Hij zag een vijftal dames in de weer rond een tafel en dat wekte zijn nieuwsgierigheid.
Fotootje dames. Dat werd goed bevonden. Wat is dit voor tafel? "Een oogsttafel, morgen tijdens de kerkdienst wordt dit wat erop staat te koop aangeboden, de opbrengst gaat naar een project in een plaatsje genaamd Kontum in Vietnam."

Geven is misschien nog wel bevredigender dan krijgen, Een der dames: "En morgen staat er ook een tafel in de ruimte waar de dienst wordt gehouden waar producten voor de voedselbank op kunnen worden gelegd. Ulfert Molenhuis van de Voedselbank komt ze hoogstpersoonlijk ophalen."

De dagen worden korter. En niet iedereen heeft even zoveel financiële middelen om in het levensonderhoud te voorzien of een menswaardig leven op te bouwen.

De mensen van De Bron helpen waar mogelijk. Ze gaan zelfs internationaal.

1 opmerking:

Anoniem zei

Mogen er ook kinderen staan met een kleedje binnen of buiten ??