donderdag 6 oktober 2016

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (6)


De Hunze is een fietsvriendelijke wijk. Concludeert de Beijumblogger na een paar auto- en fietstochtjes door de westelijk van Beijum liggende woonwijk.

Niet dat er veel fietspaden zijn, maar daar hoeft de term fietsvriendelijk niet op gebaseerd te zijn. Drie afleveringen geleden zagen we al dat auto's absoluut moeten stoppen als ze ter hoogte van kruispunt Beijum Zuid De Hunze in willen rijden, zie nog eens dit bericht,

Maar zie ook bovenstaande foto. In het uiterste zuidwestelijk gedeelte van de wijk hebben de automobilisten het nakijken ten opzichte van fietsers. We zien het einde, het begin zoals u wil, van de Wijdeveldstraat. Automobilisten mogen rondjes gaan rijden om op plaats van bestemming te kunnen komen. Fietsers en wandelaars hebben de Korrewegbrug, op de achtergrond in het wit zichtbaar, bereikbaar in het vizier. Het gebouw linksachter is het Wessel Gansfortcollege.

Bewoners met een auto die hier in de buurt wonen zullen helemaal terug moeten naar genoemde in- en uitgang ter hoogte van Beijum Zuid of bij Noord, vorige aflevering, om via Ring Oost om Stad richting de Korrwegbrug en Korreweg te kunnen gaan.

Stel dat ze hier, foto, een doorgang naar genoemde brug zouden hebben gemaakt, wat een drukke sluiproute zou dat zijn geweest.

Geen opmerkingen: