zondag 9 oktober 2016

RACEMONSTER JAN UIT BEIJUM GENOOT VAN DE 4MIJL4YOU

Voor de Buurtzorg uit Beijum en De Hunze

 Zie hem daar zitten met z'n berenmuts op. Foto boven. Een racemonster uit Beijum die gisteravond op een geweldige manier aan de alternatieve vier mijl van Groningen mee deed. Aan de 4mijl4you
Pardon? Denkt de lezer misschien. Iemand met een beperking in een scootmobiel een racemonster noemen?

Gearriveerd op de Vismarkt
Ja. Driedubbel ja. Wat een kerel. Wat een monster. Godsamme, de blogger mag niet vloeken op deze zondag, maar hij neemt zijn petje af voor Jan die gisteravond de alternatieve vier mijl van Groningen glansrijk af 'liep.'

Vorige week dinsdag gaf hij aan zin te hebben in de tocht van Haren naar de Vismarkt in de binnenstad van Groningen.

Gisteravond was het zover, hij liep met twee wichter van Buurtzorg van Haren naar Stad.

Buurtzorg-medewerkster Hilda Fopstra, de langste van de twee dames op de foto naast Jan, stuurde de foto's, haar kleinere collega op de afbeeldingen links en rechts heet Jeanet Weening, en ze schreef erbij:

Het was geweldig, wat heeft die man genoten. We wisten niet wat we aan zouden treffen toen we hem bijh zijn familie in Haren ophaalden. Nou, een prachtig versierde scootmobiel met voorop een bordje Buurtzorg, achterop Beijum en De Hunze en om zijn nek een bordje mer als opschrift Racemonster... en overal lampjes.

Hij had ontzettend veel bekijks onderweg, de mensen vonden het prachtig. Dwars als Jan is, gingen we linksaf op de rotonde, links de vluchtheuvels voorbij en eenmaal vlakbij Stad ging het tempo flink omhoog. Jeanett en ik moesten moeite doen om hem bij te houden.

Ik (Hilda, JF) vond het een voorrecht om hierbij te mogen zijn. In ons werk krijgen we voortdurend te maken met mensen en hoe ze met hun beperking omgaan. Sommige mensen blijven de mogelijkheden zien. Zoals Jan, petje af! 

Klik de foto's groter.

Update 10/10; 14.21 uur. Fotograaf Rieks Oijnhausen had Jan afgelopen zaterdagavond ook in het vizier, hij stuurde onderstaande foto.

Geen opmerkingen: