maandag 3 oktober 2016

WIJKAGENT RENÉ HOFMAN IS MET PENSIOEN


Hij was vele jaren wijkagent in de grootste wijk van Groningen. Boeven vangen, snelheidsovertreders betrappen en pakken, orde en recht handhaven. René Hofman zullen we nooit meer in politie-uniform in Beijum aantreffen. Het is gebeurd, de pensioengerechtigde leeftijd is bereikt.

De wijkagent hield jarenlang Beijum in de gaten. Maar omgekeerd hield de Beijumblogger hém ook al die tijd in de gaten.

Het schijnt dat brandweerlieden verhoudingsgewijs vaak brand stichten. En dat belastingmedewerkers vaak de ontlasting (bel...., zie reacties) ontduiken. Wie zegt dat een wijkagent zich dan altijd aan de wet houdt?

De foto die we zien stamt uit 2009. De Beijumblogger trok zijn pistool (camera) en richtte die op de wijkagenten Hofman en Van Eeks. Zie nog eens dit bericht. Heer Hofman beantwoordde de controle, zie hem links op de foto zijn 'pistool' trekken.
René (links) met zijn collega's in 2009
Zie in dit blogbericht een foto van toen Hofman er nog fris en fruitig uit zag.

Er is ook nog bewegend beeld voorradig. In 2009 was er een ontploffing in een woning in de Fossemaheerd. René Hofman stond er bij...

Ondergetekende heeft er van alles aan gedaan om de scheidende wijkagent op een overtreding te kunnen betrappen.

Helaas, het is hem nooit gelukt. René Hofman wordt derhalve vele prettige en gezonde pensioen-jaren toegewenst.

Update 13:50 uur, de scheidende wijkagent werd nog gevraagd hoe hij zijn diensttijd in Beijum heeft ervaren:

"Ik heb in totaal 12 jaar in Beijum gewerkt, maar de laatste 3 jaar minder zichtbaar, omdat ik toen in burger werkte. Behalve wijkagent Beijum, was ik taakveldcoordinator Huiselijk Geweld en Eergerelateerd geweld. Ik heb steeds mijn ziel en zaligheid aan die 3 taakvelden gegeven. Het was een hele mooie, maar ook superdrukke baan. Wat ik zal missen is absoluut het Wij-team, zonder wie Beijum en ik een stuk minder af waren geweest. Beijum is een prachtige wijk om in te werken en er valt nog veel goeds te doen."

3 opmerkingen:

michel zei

Hoe doen die belastingmedewerkers dat: de ontlasting ontduiken!
Of dacht de blogger even toen hij het typte: leuker kan ik het niet maken....

Joop Steenhuis zei

Het is toch een prachtige verspreking op papier,Freudiaans?

Klaas Vaak zei

Ik wist niet eens dat er wijkagenten op een scooter reden ? In de 5 jaar dat ik nu in Beijum woon niet 1 x gezien, of komen ze niet verder dan de winkelcentrums ?