dinsdag 18 oktober 2016

EN TOEN SLOEG DE HERFST TOE


 Het heeft lang geduurd maar vanmiddag was er voor het eerst dit seizoen sprake van een echte herfstbui. Het hoosde, de bladeren dwarrelden naar beneden en mensen liepen gebogen onder hun paraplu over straat tegen de wind in.

De Beijumblogger reed tegen half zes vanmiddag vanuit het westen van de stad richting Beijum. Het spoelde erover, de ruitenwissers konden de hoeveelheid regen amper aan.
Al rijdend over de wijkring spatte het water aan de rechter kant van de auto, tegen de stoep en het fietspad aan, hoog op.  Eindelijk herfst.

In de Froukemaheerd maakte ondergetekende vanochtend bovenstaande foto. Hij is geen bomen-deskundige maar er zal een reden zijn waarom de ene boomsoort nog helemaal in het groen is getooid en andere bomen er vuurrood bij staan.

Benedenste afbeelding is in het Groene Hart van de wijk gemaakt, ter hoogte van de Galkemaheerd. Of ze eetbaar zijn of dat je er high van kunt worden zal de blogger zo niet weten.

Wel dat de herfst echt is begonnen. Dat de kachel aan staat en dat de stamppot met worst en spek op staat. De herfst heeft zo zijn charme.


Geen opmerkingen: