maandag 10 oktober 2016

MAANDAGOCHTEND (288)


Het is al weer een week geleden dat een bericht op Beijumnieuws verscheen over vuilnis in de wijk. Zie de Maandagochtend van vorige week.

De blogger moest zich afgelopen week inhouden, want wat een troep ligt er in de wijk verspreid, wat een zwerfafval.
Het mag wel even weer, al wordt  bij deze beloofd dat niet tijdens elke weekopeningsbericht het (zwerf)afval gaat domineren.

Zie bovenste afbeelding. Er liggen deze tweede maandagochtend van oktober 2016 maar liefst drie zitbanken bovenop elkaar bij de rotonde aan de Wibenaheerd. Dat moet toch een inspanning zijn geweest om die daar neer te kwakken. Maar ja, tel uit je winst, 46.50 euro uitgespaard door het niet op te laten halen als grofvuil maar het aan de straat te schenken. Nu wordt het, waarschijnlijk, vandaag gratis opgehaald.

Wat doen doen de ongeveer tien gevulde vuilniszakken daar?

De eindeloze wedstrijd tussen vervuilers en opruimers gaat onverminderd door. Op de linker afbeelding zien we a.h.w. een pion uit dit spel. Naar het schijnt zijn er natuurliefhebbers in de wijk te vinden die zich ergeren aan de rode opruimtoeters. Van horen zeggen en uit een paar groene monden vernomen.
Er staan een stuk of wat van die rode krengen in de wijk opgesteld. Smaken verschillen, maar ze zien er toch niet uit?

De afgelopen zaterdag geopende informatietafel bij de kikkerpoel in het Groene Hart van de wijk ligt er op deze ochtend vlekkeloos bij. Zie afbeelding rechts. Het ziet er redelijk hufterproof uit, maar vuurwerk en graffiti kunnen wat aanrichten... Niet doen vandalen, pootjes thuis houden!

Binnenkort wordt de omliggende Groene Long weer onder handen genomen door zwerfvuil-opruimers.

De nieuwe week is weer begonnen. Een gewone week in een gewone maand en in een ongewone wijk. Het wordt kouder (nu een paar graden boven nul) en de kachel moet weer aan. Het wordt vanavond reeds om 19 uur schemerig. Over drie weken is de wintertijd ingegaan.

Een prettige week toegewenst. Houdt uw innerlijk leven zo schoon mogelijk. Evenals uw directe leefomgeving.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Zolang de vuilophaaldiensten hun afgestoten taken niet opnieuw oppakken, zal het gelukkig een grote rotzooi bij de weg blijven.

Anoniem zei

Gelukkig?

Anoniem zei

Hoe meer troep bij de weg, hoe beter de gemeente gemotiveerd zal raken om zijn nalatigheid bij het ophalen van vuilnis op te heffen.

Ard zei

Wacht maar op de gevolgen van diftar in de stad.

Anoniem zei

Inderdaad mensen, de gemeente blijft zwaar in gebreke en moet niet de burger de zwarte piet toespelen.

Anoniem zei

Er dient een diftar voor PRODUCENTEN te worden ontwikkeld. Hoe groter het wegwerpgehalte van een artikel en hoe vervuilender de verpakking ervan, hoe hoger de afvalstoffenheffing voor betreffende fabrikant dient te zijn. Consumenten zijn afhankelijk van producenten en niet omgekeerd !

Ard zei

Anoniem 10 oktober,2016 20.41,
ja , er moeten alleen mini bankstellen, mini tv's enz gemaakt worden.

Anoniem zei

Al dat mini meubilair kan dan mooi in die kleine pokken-madurodam-huisjes van tegenwoordig worden gezet.