donderdag 13 oktober 2016

OVERAL SPEEL- EN ONTMOETINGSPLEKKEN IN BEIJUM (5)


De droom van Sociale Long om een grote centrale speel- en ontmoetingsplek in de wijk te willen realiseren, inspireert de Beijumblogger. Hij fiets zich een slag in de ronde in 'zijn wijk.' Is er soms een tekort aan speel-ontmoetingsplekken voor jong en oud in Beijum?


We zien de Wilkemaheerd. Kinderen spelen en een oppasmoeder houdt een oogje in het zeil. Er zit een gastoudergezin in het rode houten huis op de achtergrond en oppasmoeder Ria is een keer geportretteerd op Beijumnieuws, maar de blogger kan het bericht niet terug vinden (stuur de link desgewenst). Toch wel, GastouderOpvang door Ria Lukassen.


Het is een van de vele tientallen speelveldjes in de wijk die we afgebeeld zien. Wat een gemak voor de omwonende ouders dat hun kroost veilig vlakbij huis kunnen spelen. Stel dat er midden in de wijk één grote speel- en ontmoetingsplek zou komen, zou dit kinderen en ouders weglokken van de vele speelveldjes? Ouders moeten in dat geval wel mee, de kinderen zijn vaak te jong om honderden meters te mogen lopen of fietsen.


En ja, de kosten en baten. De onderhoud van alle en vele speelveldjes in Beijum kost bakken vol geld. Is het wel rendabel om er nog een groot exemplaar bij te gaan bouwen?  

2 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Zie ook Facebook Beijumnieuws.

Over "positief stangen" en meer...

Lisette zei

We missen alleen nog een mooie speelplek achterin de Fultsemaheerd. Daar zijn de schommels weggehaald en is alleen nog een oud huisje met glijbaan..... Erg jammer