woensdag 19 oktober 2016

DE WITTE BENTISBIEB GAAT DE HERFST IN


Een jaar geleden werd eerste minibieb in Beijum geopend. In de Fossemaheerd zag de Fossebieb het levenslicht. Zie nog eens dit blogbericht. En in het afgelopen voorjaar, in mei, werd de Mussenbieb in de Scheltemaheerd geopend. Zie dit bericht. En sinds ongeveer twee maanden staat een hagelwitte minibieb bij Centraal Wonen in de Bentismaheerd langs de weg.

 Zie foto's. De Fossebieb is ruim een jaar geleden flink in de grondverf en menie gezet, de groene kast heeft al een herfst en winter overleefd. De Mussenbieb en Bentisbieb gaan deze dagen de herfst in. Zullen ze goed weerbestendig zijn? Ondergetekende zal er aan trachten te denken ergens in januari foto's van de drie minibiebs te maken.

In de Bentisbieb liggen ook kleine speelgoed dingetjes. Zo te zien is het iets meer dan een minibieb, je kunt er ook dingetjes inleggen en uithalen.

Wel dingetjes die in de kast moeten passen. In elk geval qua ruimte, je kunt er geen skateboard uithalen en er een voetbal in leggen, bij wijze van spreken.

Ook moet het geven en nemen natuurlijk binnen de vriendelijke en onschuldige cultuur van een minibieb vallen. Dus volwassenen, er een doos sigaren uithalen en een fles whisky terug zetten wordt hem niet in de Geef en Neem-kast.

Dat laatste met een knipoog. Hebt u een boek dat u wil ruilen, ga naar een der genoemde minibiebs.

(Een dezer dagen een bericht over een minibieb die twee kilometer buiten de wijk ligt)

Geen opmerkingen: