maandag 17 oktober 2016

IN DE HERFSTVAKANTIE LEES JE GRATIS STRIPS


Het was een prachtige eerste herfstvakantie-dag. Overal in de wijk bespeurde de Beijumblogger groepjes kinderen die buiten aan het spelen waren. Leve de ongeorganiseerde vakanties waarin kinderen zelf mogen uitzoeken wat ze al of niet willen gaan doen. Lanterfanteren en niks doen behoren ook tot de mogelijkheden. 

Terzijde, de spelling geeft lanterfanten aan. Maar in de Kanaalstreek sprak men vroeger over lanterfanteren. Iemand die werkloos was werd een omloper genoemd. Een niksnut. Alsof men geen recht heeft op luiheid, uit je neus eten of lantefanteren. Leve de lof der luiheid.

Het jongetje dat we op de foto zien is niet lui, hij leest actief een stripblad.
De Beijumblogger spotte hem vanmiddag in de tijdschriftenafdeling van de AH. Wat een creatief, handig en economisch slim jongetje!
Hoezo een stripblad kopen terwijl je die ook chilly in de winkel kunt lezen?
Natuurlijk, een winkel moet winst maken en ondergetekende mag de jeugd niet stimuleren om massaal gratis te gaan liggen lezen in de AH.

Maar in zijn fantasie worden er lekkere luie ligbanken bij de strips in de AH neergezet. Tafeltjes erbij, gratis frisdrank uit de winkel, op woensdagmiddag ijsjes.

Leve de jeugd. Laat ze vooral lezen.

1 opmerking:

michel zei

In de bibliotheek kun je ook helemaal gratis strips lezen. Doen!