maandag 31 oktober 2016

MAANDAGOCHTEND (290)

 Het heeft even geduurd, maar het sloopwerk is afgelopen weekend begonnen. De zadel is er af gestolen.

Tenzij de fiets die we boven zien er afgelopen uren is weggehaald, staat ie al ongeveer twee weken vast aan een lantaarnpaal op de splitsing Heerdenpad/Beijumerweg, ter hoogte van kruispunt Beijum-Zuid.


Welkom op de laatste dag van oktober 2016. Ook zo lekker geslapen na een uur extra nachtrust in verband met het ingaan van de wintertijd?

Morgen begint november, de maand van Sint Maarten en bijna Sinterklaas. Wat kreeg de Beijumblogger nou als gerucht mee? Gaat de traditionele inkomst van Sint en zijn Pieten bij Winkelcentrum Beijum van de zaterdag naar de woensdag, en wordt er nog gedokterd over hoe die Pieten er uit moeten komen te zien? Gaan we voor het derde jaar op rij verkrampt doen over dit kinderfeest? Daarover later wellicht meer.


Terug naar de fiets. Zie foto. Een keurige damesfiets met een mandje, beter boodschappen voorop. Een witte zadel of een witte overtrek er overheen. Foto is een paar dagen geleden gemaakt. Wat blijkt? Het slopen is begonnen, een of andere dief heeft dit weekend het zadel van de tweewieler gestolen.


Wat zal het verhaal achter de fiets zijn? Vastgeklonken aan een paal, heeft een dame van hieruit een lift gekregen? Naar Schiphol misschien voor een langer durende buitenlandse reis? Iets anders? Vast niet gestolen, want dan verpats je een dergelijke fiets of gooi je die in de plomp (even in de huid van een dief kruipend).
Zo'n keurige en representatieve damesfiets staat toch niet zomaar twee weken langs de weg in Beijum?

Van fietsen naar attributen in het water.

We doen wel eens lelijk over afval (in het water), en ook ondergetekende bezondigd zich er regelmatig aan, maar vergeet niet: elk nadeel hep zijn voordeel.
Zie foto links, vijver Winkelplein west. Zo'n kist hoort niet in het water. Maar daar denken (als ze dat kunnen) deze meerkoeten vast anders over. Bedankt milieuvandaal, zo hebben we een mooi eialndje tot onze beschikking.
Tijdens het maken van de rechter afbeelding, Zuidwending, stoven de gevleugelde vrienden net weg. Ook hier een gemakkelijke vluchtheuvel voor vogels, eenden, zwanen. Is het een tafel?

De nieuwe week is begonnen. Hoe gaat het verder met de damesfiets?
Veel gezondheid toegewenst...., de griep gaat wat rond.

Geen opmerkingen: