maandag 3 oktober 2016

BEIJUM KRIJGT MINDER BRIEVENBUSSEN

Nog even....brievenbus Fossemaheerd (archieffoto)

De brievenbussen bij de Munsterheerd, bij de Edzemaheerd en bij Winkelcentrum Beijum, Stoepemaheerd, blijven voor Beijum behouden. De rest zal verdwijnen.

De reden mag duidelijk zijn, het digitale tijdperk met z'n email, Whatsapp, en de mogelijkheid om te communiceren via Facebook en Twitter maakt dat de afgelopen vier jaren het aantal briefverzendingen met ruim een miljard (!) is gedaald.

In totaal laat Post.NL dit jaar 351 brievenbussen in de hele provincie Groningen verwijderen. Het totaal aan oranje bussen gaat dalen van 815 naar 464 exemplaren.

Beijum behoudt zoals gezegd drie brievenbussen, bedenk dat er voor de hele wijk De Hunze maar één brievenbus overblijft.

Ruim zes jaar geleden had de Doornbosheerd ook nog de beschikking over een brievenbus, zie dit bericht

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ben heel benieuwd of deze bussen voor de kerstdagen dan ook meerdere keren per dag geleegd gaan worden, want met 1 bus op ongeveer 6000 inwoners lijkt deze me dan wel snel vol te zitten. Bovendien zit hier een dubbele agenda van het post.nl management achter. Als je de tarieven omhoog gooit, de service omlaag brengt, gaan er nog minder mensen een briefje of kaartje posten. Uitteindelijk zal dit resulteren in het aansturen van de hoge heren op het herzien van de post wet om de verplichting die dit voor post.nl met zich mee brengt aan te passen. Uiteindelijk zullen alle bussen verdwijnen en mag je je post afgegeven bij het post agentschap, en ook hier je pakketje gaan halen. Zo wordt een maximaal winst resultaat behaald, waarbij de hoge ome's hun zakken weer kunnen Vullen en de postbode's legitiem weg Bezuinigd zullen worden. Gaat lekker in Nederland zo.....

G. Hofman zei

Er staat nog een bij de bushalte aan de Amkemaheerd. deze is men blijkbaar vergeten. Heb hier post in gedaan en nog niets is aangekomen. heb dit nu gemeld bij PostNL