woensdag 26 oktober 2016

CALVIJNSCHOOL BEIJUM HEET IN HET VERVOLG 'HET PALET'


 "Een schilderspalet heeft veel verschillende kleuren. Op deze school zitten ook veel verschillende kinderen, iedereen is speciaal en we kunnen veel van elkaar leren." De school is geverfd en het grote hek is verdwenen, veranderingen, en daarom is het ook tijd voor een nieuwe naam."

Om half twaalf vanochtend klonk een luid gejuich op het schoolplein van de voormaloige Calvijnschool aan de Froukemaheerd nummer 1.
Na een toespraak van directeur Eline Heeringa onthulden het jongste en het oudste schoolgaande kind een nieuwe naam. Het palet.

Een kleurrijke school waar veel kinderen vanuit verschillende achtergronden naar toe gaan. En waarvan de ouders aan verschillende kerken verbonden zijn. Het Palet, school met de bijbel heet het derhalve, een christelijke school die meerdere kerkelijke stromingen vertegenwoordigd.

Foto links, deze letters zullen binnenkort van de muur verdwijnen. De Calvijnschool, pardon, Het Palet is volop in beweging en gaat met z'n tijd mee.

Bekijk de video waarop tekst en uitleg wordt gegeven over het hoe en wat van de naamsverandering en de onthulling.

(Voorafgaande aan de openingsceremonie werd een sponsorloop rond de school gehouden, daarover volgt later op de dag een bericht)

1 opmerking:

Anoniem zei

Een prachtige naam voor een hele fijne school, hopelijk haalt dit het beeld weg die veel Beijumers nog steeds hebben van de vroegere johannes calvijnschool. Deze school is meer dan alleen een gereformeerde basisschool. Het is een moderne school die mee doet in de wijk en mee gaat in zijn huidige tijd. Ja "het palet" blijft een school waarin het christelijk geloof een leidraad zal zijn voor het onderwijs, dat is en blijft het verlangen voor veel christelijke ouders. Het is fijn en heel waardevol dat dit nog steeds kan in deze huidige tijd. Dit alles samen met maakt "het palet" tot een geweldige mooie school waar kinderen zich enorm thuis en geliefd zullen voelen.