dinsdag 4 oktober 2016

OEFENEN VOOR DE 4MIJL VAN GRONINGEN (in Kardinge)

Het 4mijl-parcours te Kardinge 
Finish 4mijl Kardinge
Gevoelsmatig moet de komende 4mijl van Groningen een paar weken later gehouden worden. Amper twee weken geleden hadden we nog hittegolf-temperaturen en het lijkt en het voelt alsof de herfst nog moet beginnen. Vandaag, 4 oktober, hebben we al weer een zomerse dag. Maar toch is het een feit, aanstaande zondag, 9 oktober, wordt de 30e editie van de 4 mijl (6436 meter) gelopen.

Deze Beijumblogger doet mee. Maar of het allemaal gaat lukken is maar de vraag. Dat zit zo, drie maanden geleden liep hij een rondje hard in het Kardingerpark. Een paar honderd meter voor zijn huis, op de terugweg, kreeg hij uit het niks opeens een snerpende pijn onderin zijn rechterbeen. Kon niet missen, dat was een zweepslag. Een zweepslag is een scheuring van spierweefsel. Een zweepslag voelt als een plotselinge, scherpe klap op de spier. Zeker de kuitspieren staan bekend om hun gevoeligheid voor een zweepslag. Lees hier.
Prachtig om in Kardinge te rennen...
Het rechteronderbeen van ondergetekende werd ontzettend dik en bleef dat. Na twee weken vond de blogger het tijd worden om de huisarts maar eens te raadplegen. Die zag het enorme dikke onderbeen en ondergetekende moest met spoed naar de huisartenpost aan het Damsterdiep om gecontroleerd te worden op trombose. Gelukkig, na dik een half uur onderzoek via een echo, werd dit uitgesloten. Maar het onderbeen bleef en blijft dikker dan normaal. Tot op de dag van vandaag.....

Hardlopen is niet helemaal zonder risico, het kan in een enkele geval zelfs gevaarlijk zijn. Drie weken geleden werd een buurtgenoot bewusteloos langs de kant van de weg gevonden, tijdens het hardlopen had hij een hartaanval gekregen. Wat een geluk dat dit niet 's avonds in het donker was gebeurd, krijg maar eens een hartaanval in een donker Kardingerpark, je mag mazzel hebben als je dan op tijd gevonden worden.

De Beijumblogger is voorzichtig begonnen met trainen voor aanstaande zondag. Met een dikker rechter onderbeen. Het zal geen toptijd worden zondag. Maar wel prachtig om de 4mijl uit te lopen.

Mocht het toch niet lukken, of dat het gevoel van ondergetekende zegt dat het onverstandig is om te gaan lopen, dan mag iemand het startbewijs overnemen. Daar is eind van de week meer over bekend.

Geen opmerkingen: