zondag 9 oktober 2016

SFEERVOLLE 4MIJL VAN GRONINGEN

De Teletubby's deden ook mee

 Het zelf meedoen lukte dit jaar niet, maar om toch even sfeer te proeven van het leukste evenement in het jaar in de leukste stad van Noord Nederland, maakte dat de blogger vanmiddag tegen 14 uur naar de binnenstad van Groningen fietste.

Even daarvoor had hij Junior afgezet  bij Kardinge. Hij zou met de bus naar Haren gaan om te starten. Maar wat een stom gedoe, na 14.15 uur reden er geen bussen meer vanaf het hoofdstation naar Haren. Zoon ging met de trein en na het uitstappen ging het in looppas richting startplaats (waar hij opgewarmd direct door kon lopen richting de Vismarkt. Er waren meer klachten over chaos rond busvervoer tijdens deze 4mijl, maar dat terzijde.

Ondergetekende stond eerst bij de Herebrug, zie afbeelding links. Hij zag honderden sportievelingen voorbij komen. Sommigen gingen diep en hadden het zwaar, anderen hadden energie over om naar bekenden langs de route te zwaaien.  Applaus volgde. Tegen half drie begon het te regenen zodat de 4mijl toch een herfstig tintje kreeg.
Ondergetekende besloot richting finish te gaan om te kijken of daar goed zicht op de lopers te krijgen was. Tijdens het passeren van het Zuiderdiep zag hij dat aan alles was gedacht, zie afbeelding rechts, een ambulance en politiebusje stonden gereed in geval van.

In de bocht van de Herestraat richting Vismarkt had de blogger uitzicht op de aanrennende hardlopers. De wonderlijkste creaturen kwamen voorbij. Zoals de Teletubby's, zie afbeelding boven. Dikbuikig, rank en snel, kinderen, verklede mensen, alles passeerde de revue.

In pyjama lopen kan ook
Na het passeren van Junior, 33 minuten, werd de aandacht getrokken door een onbekende man die de naam Koen droeg. Wat een mooi nummer, 12000. Petje op en rustig richting finish kuierend. Zie foto beneden.
Even kijken naar de uitslag, 1 uur, 11 minuten en 16 seconden.
Knap werk.
Sommigen liepen de tocht binnen het half uur, maar bijna vijf kwartier bezig zijn is misschien nog wel inspannender.. Of zou Koen gedacht hebben, ik betaal wat voor mijn startbewijs en daarom ga ik er ook zo lang mogelijk van genieten?

Wie zal het zeggen. Het was al weer droog geworden. Ondergetekende fietste tevreden terug naar zijn woonwijk rechtsboven van de stad. Hij had weer een geslaagde en sfeervolle editie van de 4mijl van Groningen meegemaakt.1 opmerking:

Anoniem zei

Van de honderden evenementen in de stad zeg jij dat dit de leukste is? Daar kijk ik toch heel anders tegen aan, bijna de hele stad heeft last van dit evenement. In haren is het vandaag een grote bende , mensen in helpman kunnen niet naar de winkel de halve stad is afgesloten...

Dit zie ik niet als een leuk evenement