dinsdag 4 oktober 2016

JAN UIT BEIJUM DOET MEE AAN 4MIJL4YOU


"Ik ben ontzettend tevreden over de Buurtzorg in Beijum. Via twee hulpen van deze geweldige organisatie doe ik komende zaterdagavond mee aan de alternatieve 4mijl van Groningen."

De 77 jarige Jan Langeveld uit Beijum komt superlatieven te kort als hij het over genoemde buurtzorg in de wijk heeft. Sinds anderhalf jaar is bij hem de spierziekte ALS geconstateerd. "Zoals de mensen van buurtzorg met me omgaan, zo flexibel als ze zijn, in een woord geweldig."

Jan, wat is de link tussen buurtzorg en het feit dat je zaterdagavond in je scootmobiel mee gaat doen met de 4mijl4you?

"Ongeveer een half jaar geleden had ik twee helpers van de buurtzorg ter ondersteuning thuis en ik mag graag een beetje met ze donderjagen."

Even tussendoor, de Beijumblogger kan beamen dat Jan barst van de humor, donderjagen en grappen maken zijn hem niet vreemd. Geconstateerd tijdens een ontmoeting die hij gisteren met hem had. De vrolijkheid overheerste.

De medaille die op Jan en andere deelnemers wacht
Vertel verder Jan. "Ik zette een berenmuts op en we kwamen erop dat we een keer wat leuks en spectaculairs moeten gaan doen. Tijdens alle grappenmakerij bedachten we eerst het plan om me met een slee van de Kardingerbult af te laten gaan. Daarna kwamen we op het meedoen aan de alternatieve 4mijl. Wat als grap begon wordt zaterdag werkelijkheid. Twee vrouwen van Buurtzorg Beijum escorteren me die avond als ik met de scootmobiel vanuit Haren naar de Vismarkt in Groningen ga rijden."

Hopelijk werkt het weer het komend weekend een beetje mee. Jan z'n ogen beginnen te twinkelen als hij het over de tocht heeft. "Ik wil graag mee doen, het lijkt me een plezierige tocht om aan mee te doen, het wordt vast heel sfeervol. En ik doe mijn muts die avond natuurlijk op."

Doe de 4 Mijl anders! De 4Mijl4You wordt georganiseerd op de avond voorafgaand aan de 4 Mijl van Groningen. Je legt exact hetzelfde parcours van 6,437 km tussen Haren en Groningen af, maar dan op alternatieve wijze. Bijvoorbeeld op je skates, in je rolstoel, met een kinderwagen of als Nordic Walker…Niets is te gek!
Iedereen mag meedoen op zijn eigen manier, waarbij er onderscheid is tussen 5 km/u en 15 km/u. Het is geen wedstrijd, maar een gezellig en ludiek evenement met veel entertainment. Lees hier.

Als alles goed gaat wordt komend weekend een of meerdere foto's van Jan en de buurtzorg-medewerkers gepubliceerd terwijl hij met zijn rit van Haren naar Groningen bezig is.

Geen opmerkingen: