vrijdag 14 oktober 2016

OP 9 NOVEMBER EEN LAMPIONNENTOCHT IN BEIJUM

"In studio cc hebben we in oktober en november het thema licht en donker. We zijn al druk bezig met het maken van lampionnen die we tentoon willen stellen in 't Heerdenhoes op 2 november. De week erop willen we het thema afsluiten met een lampionnenoptocht door Beijum met aansluitend een kopje soep."

De flyer en bovenstaande tekst kwam eergisteren in het postvakje van de Beijumblogger terecht. Zo ook op de Facebook-pagina van ondergetekende. Daar werden de wenkbrauwen ahw gefronst. Want hoezo twee dagen voor Sint Maarten een lampionnentocht door de wijk organiseren?

Leg eens uit, Ricardo van Buurthuizen In Beijum (BIB)?

In oktober zal het thema Licht&Donker centraal staan. We gaan bezig met lampionnen maken van bijvoorbeeld blik, kippengaas, flessen etc. Alle gemaakte lampionnen gaan we tentoonstellen op 2 november in het Heerdenhoes. De makers van de lampionnen mogen familie en/of vriendjes uitnodigen om te komen kijken. (ben je als buurtbewoner ook nieuwsgierig, dan ben je ook van harte welkom!)

Als afsluiting van het thema zullen we een kleine lampionnentocht maken die we afsluiten met een heerlijk bakje soep in het Heerdenhoes!

De achterliggende gedachte is een beetje het idee dat men gezellig met een groep(je) door de wijk gaat met alle gemaakt lampionnen. De meeste kinderen lopen anders "alleen" vrijdag. Het gaat dus ook om een stukje veiligheid. AH Meins zorgt voor traktaties en de BIB verzorgt de soep voor het festijn.
De achterliggende gedachte is een beetje het idee dat men gezellig met een groep(je) door de wijk gaat met alle gemaakt lampionnen. De meeste kinderen lopen anders "alleen" vrijdag. Het gaat dus ook om een stukje veiligheid.

De blogger ging gistermiddag even poolshoogte nemen in het Heerdenhoes. Hij zag vrolijke kinderen en begeleiding met zelfgebouwde lampions in de weer.


Dat mijn lichtje branden mag. Op 9 en 11 november. Beijum.

JF; het gaat om woensdag 9 november (lampionnentocht) en vrijdag 11 november (Sint Maarten).


Geen opmerkingen: