zondag 22 augustus 2021

KALE EN ONGEZELLIGE AFSLUITING NOORDERZON


 "Hebt u coronaklachten?"

Nee, gelukkig niet.

"We moeten dit vragen, veel plezier verder."

Via het Heerdenpad loop- Korrewegbrug, de hele Korreweg over, stukje rechtdoor en de eerste ingang naar een van de twee Noorderzon- 'eilanden' was bereikt.

Vanmiddag tegen half vijf was dat.

Wat zag het er allemaal leeg uit. 

Totaal geen festival-uitstraling.

Tijdens het binnengaan werd bovenstaande vraag gesteld. 

Richting de vijver midden in het Noorderplantsoen lopen, daar waar je als op een soort van rotonde rond kunt lopen of fietsen.

Wat een leegte, wat een ongezelligheid, tenminste in vergelijking met de vorige edities van Noorderzon.

De leegt had vanmiddag wel als voordeel dat je niet in de rij hoefde te staan wachten, zoals op de openingsdag vrijdag 13 augustus, wel het geval was

Foto rechtsboven, enkele medewerksters van het een of ander hielden de moed er wel in, ze zongen en dansten er op los.

Zie de mini-video beneden.

Vlak voor genoemde vijver was een of andere demonstratie gaande, zie de foto's tweede en derde van boven links en de twee de rechts.

Hart voor Vrijheid, staat op een soort van vlag. En op het verbodsbord voor honden was een sticker geplakt. Er staat op dat je de regering geen medische beslissingen moet laten nemen, omdat anders je lichaam van dezelfde regering gaat behoren.

Even met een deelneemster kletsen. Vaccinatie is een medisch experiment, de media liegen ons voor en spelen onder een hoedje met de regering en de vaccinatie-cijfers kloppen niet.

Deze blogger kan er met zijn verstand niet zo goed bij, in alle vrijheid demonstreren voor vrijheid en eigenlijk verkondigen dat de ruim 90 procent der revaccineerden zich lenen voor een experiment.

In een auto moet je autogordels dragen, crèches mogen kinderen weigeren die niet tegen ziektes gevaccineerd zijn, en het lichaam van een overleden dierbare mag je niet in je eigen tuin begraven.

Ja, de regering heeft iets te zeggen over onze lichamen. Net als dat is bepaald dat als je ernstig gewond op straat ligt na een ongeluk je met je lichaam en al naar een ziekenhuis wordt vervoerd.

Maar gauw doorlopen, een keuze die deze blogger in alle vrijheid en met zijn hart nam.

Zie verder de overige afbeeldingen.

Wat leeg en ongezellig allemaal.

Nee, bovenstaande is geen afkraken, het zijn feitelijke waarnemingen. Hulde voor de organisatoren van Noorderzon dat ze dit jaar in elk geval een sterk afgeslankte editie hebben kunnen bewerkstelligen. 

Tegen kwart voor zes fietste ondergetekende weer huiswaarts. Het regende.

Laten we hopen dat er volgend jaar weer een volwaardige en beregezellige Noorderzon-festival gaat komen.

Videootje beneden....

1 opmerking:

Anoniem zei

Het weer zal ook meespelen. Gistermiddag was het gezellig druk.