donderdag 26 augustus 2021

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (228)

 

De Hunze kent niet veel buurtinitiatieven, maar de afgelopen maanden is er langs de sloot ter hoogte van de Beijumerweg, een mooi toentje gecreëerd.

Fiets of loop vanuit Beijum via de graffititunnel genoemde wijk in en na ongeveer driehonderd meter zie je links, over de sloot, aan de Greinerstraat, het toentje met zitbank, 'stamtafel' en mooie planten. 

Bijna een jaar geleden zag het plekje er nog zo uit

Wat een verschil met nu. Een buurtbewoner heeft er wat moois en vakkundigs van gemaakt. Hout lag verderop in een container, de ronde haspel (op metalen poten gezet) droeg ooit bedrading voor internet of elektriciteit en is ergens opgepikt, de planten zijn door de gemeente Groningen geschonken.

Zie de foto's. Een mooi verhoogd vloertje, een picknickbank, een zitbank. Veel uren aan creativiteit zit erin.

Foto links, op de achterkant van het bankje is een soort van pijl bevestigd waarop vallende staat. En waar wijst dit naar? Juist, een ster.

Foto beneden, de zit kant van genoemde bank. Wat zien we daar nou links, een flesopener?

Hunzenaartjes, hangt die daar nou voor de frisdrank, of mogen we er een lekker flesje bier opentrekken?

Bij het aanschouwen van een vallende ster mag je een wens doen. Deze blogger wenst dat er een prachtige nazomer komt, en dat hij daarin een keer met een flesje bier van dit mooie zelfgemaakte plekje in het schitterende De Hunze mag genieten.

Enneh...mag er nog een afdakje boven?


Geen opmerkingen: