maandag 13 juni 2022

MAANDAGOCHTEND (575)

Hoe staat het er voor wat betreft de Heerdenaanpak in de Grevingaheerd?

Een bewoonster uit genoemde heerd onlangs richting deze blogger (en op een bepaalde manier niet naar de beleidsmedewerkers van de gemeente Groningen); 

Een vraag, ik woon met mijn gezin aan de Grevingaheerd. Nu hebben wij een aantal weken geleden een brief gekregen dat ze de Grevingaheerd gaan aanpakken en dat dit ongeveer drie maanden in beslag gaat nemen, en dat wij verder op de hoogte gehouden zouden worden door de aannemer. Hierna hebben wij echter nooit weer wat gehoord.


Wij zijn nu toch wel benieuwd wat precies het plan is voor de Grevingaheerd. Aangezien de speeltuin er nu al weken uit ligt, veel parkeervakken weg zijn etc.. Wij hebben nooit weer wat gehoord.

Wij zijn benieuwd of er andere bewoners aan Grevingaheerd wel wat gehoord hebben, op de hoogte gehouden zouden worden ze en überhaupt weten wat het plan is voor de Grevingaheerd.

Deze blogger woont niet in de Grevingaheerd.
Maar hij zou zich bekocht voelen als er nader informatie over renovatiewerkzaamheden in zijn woonomgeving zou worden verstrekt, beloofd vanuit de gemeente Groningen, om daar vervolgens naar te kunnen fluiten.

En hij heeft stellig het idee dat de Gemeente Groningen communicatie met de bewoners in Stad niet hoog in het vaandel heeft.

Hij baseert dat op de -nog niet zo lang geleden- gemeentelijke overvallen op bewoners van Harkstede, er zou een project voor zwervers en daklozen door de strot geduwd worden, Skaeve Huse...zonder overleg.
De drafbaan in het Stadspark verdween, zonder naar omwonenden te luisteren. (Google op beide items).

En...binnenkort is er een informatieavond omtrent de plannen voor Kardinge, lees hier
Een informatiebijeenkomst gaat over een politiek van voldongen feiten....In plaats van een informatieavond zou je ook een nieuwsbrief kunnen doen uitgaan.

Het kan zijn dat een en ander alweer recht is getrokken aangaande de Grevingaheerd. Dat bovenstaande achterhaald is. En dat bewoners hier toch al weer een update hebben gehad.

Maar goede en heldere informatie vanuit de gemeente Groningen blijft een dingetje.

Bijvoorbeeld, wij leggen dit op en beslissen dit of dat, en u mag daar en daar over meebeslissen en meepraten.

Het moet gezegd, de nieuwe inrichting van de speelrotonde midden in de Grevingaheerd is wel goed met de bewoners afgestemd.

Op bovenstaande afbeelding zien we twee nieuwe speeltoestellen in wording.

Foto links, kinderen communiceren wel op een (vaak onbewuste) bepaalde manier. Zie de verschillende speelautootjes in het zand. Kinderen hebben vaak niet zoveel nodig om prettig te kunnen spelen. Het zijn ze gegund, maar ze kunnen ook heel goed zonder dure speeltoestellen. 

De nieuwe week is begonnen, de Pinkstervakantie is voorbij en de kids uit Beijum gaan weer naar school.

Blijf vooral een beetje speels en gezond. En blijf ook goed en helder communiceren. Een prettige nieuwe week toegewenst.

Geen opmerkingen: