woensdag 22 april 2015

KOMENDE ZATERDAG IS RADIO BEIJUM WEER IN DE LUCHT
Komende zaterdag gaat de derde uitzending van Radio Beijum vanuit het Grand Café in het Trefpunt de lucht in. Een nadere aankondiging volgt. Beijumers, en mensen daarbuiten, luister vanaf tien uur die dag naar het enige echte radiostation die Beijum rijk is.
Afgelopen vrijdagmiddag werd een redactievergadering gehouden.
Na afloop werd bovenstaande groepsfoto gemaakt. Helaas was de mooiste radiostem, die van Han Borg, niet aanwezig. Verder zien we van links naar rechts: Jan Fré Boven (techniek). Jaap Ekhart (historie), Hans Koopman, Johan Fehrmann (beiden zullen het nieuws in Beijum doornemen), Marleen Postma (redacteur Lewenborg), Lammert Doedens en Douwe van der Bijl. Douwe zal een boekenprogramma presenteren, Fehrmann en Doedens doen o.a. een Grunnings Houkje.

De structuur van Radio Beijum krijgt langzamerhand gestalte. Een kwartier nieuws, een estafette-gast, een boeken-kwartier, Jaap Ekhart, kruidenvrouw Saskia Nieboer. Dat alles en meer met veel muziek. Kees Huizenga is uitgenodigd om een vervolg te geven het thema 'eenzaamheid in de wijk' en schrijver Wil Schackmann heeft toegezegd aan te schuiven.

Op de rechter foto zien we vijf redactueren van Radio Beijum tijdens de vergadering in gesprek met elkaar.

Afbeelding links, een dochter van Marleen ontwierp een logo. Radio Beijum, met nieuws en informatie voor de wijk en directe omgeving in de stad Groningen.

Geen opmerkingen: