woensdag 22 april 2015

ONDERTUSSEN LANGS DE WIJKRING


De blogger crost het liefs op de fiets door de wijk. Maar af en toe komt het zo uit dat hij ergens met de auto moet zijn, bijvoorbeeld om wat op te halen. Vanuit de auto is ook van alles te zien.

Vanaf de Hiddemaheerd koerste hij vandaag tegen het middaguur over de noordelijke wijkring richting Beneluxweg. Na de bocht bij Winkelcentrum Beijum en de benzinepomp stond een dikke vrachtwagen op het weggedeelte. Zie foto links, links ligt de Sijgersmaheerd en  rechts de Bekemaheerd. Links van de vrachtwagen loopt een doorgetrokken streep. Wachten dus. Met begrip, want wat moet een leverancier als hij iets bij een huis die langs de wijkring staat moet afleveren? De blogger zou de vrachtauto ook niet een heerd inrijden en een koelkast over 150 meter naar z'n bestemming transporteren. Je kunt je kont in sommige heerden amper keren.

Gelukkig, de chauffeur kwam er al weer aanlopen en een minuutje later was de wegblokkade opgelost.

Update 17:30 uur, vanaf de fiets genomen (ongeveer half vier)
Het was de bedoeling om van Beijum-Noord naar Zuid te rijden, zoals elke Beijumer weet, dat moet via de Beneluxweg. Wat staat dat verwijsbord daar scheef, even de auto aan de kant en een foto maken. Zie afbeelding rechts, verkeer schijnt naar beneden te moeten rijden i.p.v. naar rechts. Gevalletje van vandalisme, of een botsing?

Via de Beneluxweg en twee rotondes reed de blogger Beijum Zuid binnen. Zie foto helemaal boven. Kijk, nog een wegblokkade. Voor tegenliggers minder een probleem als bij Noord het geval was, we zien een onderbroken streep en verkeer dat Beijum Zuid wil verlaten kan gemakkelijk om de blokkade heen rijden, want genoeg zicht..

We zien twee oranje mannetjes met groenaanleg bij kruispunt Beijum-Zuid bezig.
De groenste wijk van Groningen krijgt de groenste hoofdingang van alle wijken in de Stad.
Zie nogmaals bovenste afbeelding, op de voorgrond loopt een wildtunnel onder de Emingaheerd door.

Het kan allemaal maar weer. In Beijum.

Geen opmerkingen: