vrijdag 24 april 2015

"JOEHOE, WE HEBBEN KIKKERS GEVANGEN"


Op de grens van het Zadelpad, het fietspad naar Kardinge, en de Froukemaheerd waren gistermiddag kinderen met schepnetjes in de weer om kikkers te vangen. Het is bijna vast prik eind april, begin mei, dat ze dit doen. De blogger herinnert zich een soortgelijke situatie van een jaar geleden.

Het blijft leuk en ontwapenend om te zien hoe kinderen en datgene wat de natuur voortbrengt met elkaar bezig kunnen zijn. Halverwege maart plukken sommige kinderen een bosje krokussen die langs de kant van de weg of elders groeien, even een mooi cadeautje meenemen voor moeders.

Kikkers fascineren ook, Dat spring maar en dat kwaakt maar. Zo'n beestje willen we wel eens van dichtbij bekijken. Schepnetjes, een emmertje en vangen maar.

Zie foto links, de blogger kwam aanfietsen en hij zag een meisje diep aan de slootkant met een schepnetje in de weer.

Even later: "Joehoe, mijnheer Beijumnieuws, zet je ons even op de foto?"
Het resultaat is boven te zien. Nou wil ik ook even een kikker fotograferen die jullie hebben gevangen. Twee handen verdwenen in de emmer. Gelukkig, het kwaakbeestje bleef een paar tellen zitten zodat ie vereeuwigd kon worden. Zie rechter afbeelding.

Zetten jullie de kikkers wel even terug in de sloot. In koor: "Ja hoor, dat doen we wel."

Op het Schoolpleincomplex in het Groene Hart van de wijk krijgen schoolkinderen Natuur en Duurzaamheidseducatie. Maar alles hoeft niet in georganiseerd verband. Vang een paar kikkers en creëer zodoende je eigen natuur-les. Dat brachten de kinderen die op bovenstaande foto zijn te zien gisteren in praktijk.

Geen opmerkingen: