dinsdag 28 april 2015

SCOUTINGGROEP DE VOERMAN HAALDE OP VRIJMARKT €670,- OP
Ze waren smaakmakers op de gisteren gehouden vrijmarkt van Beijum. De scouts van scoutinggroep de Voerman ontpopten zich als ware padvinders.  Wat waren ze op allerlei fronten actief. Wat knap, ze financieren hun eigen zomerkamp met de opbrengst van wat ze verdienden op de vrijmarkt. Lezeres Marieke stuurde onderstaand bericht op: 

Scouting de Voerman had Koningsdag dit jaar een tikje grootser aangepakt. Bakten we vorig jaar gewoon gezellig broodjes en haalden we 60 euro op, dit jaar hebben we ambitieuze zomerkamplannen èn werd er door het Trefpunt en de Beijumkorf geen etenstent gerund. De Voerman is in dit gat in de markt gesprongen en heeft een enorme hoeveelheid slow koffie (door de verkenners wegens gebrek aan stroom handmatig opgegoten koffie), limonade, cake, snoep, broodjes hamburger en knakworst verkocht. 

Mocht u vanmiddag (gisteren; JF) vergeefs op zoek zijn geweest naar witte bolletjes in een Beijumse supermarkt, sorry, wij hebben ze in 4 ritjes naar de supermarkt allemaal opgekocht. Verder hebben de welpen hun oude spullen verkocht en was er een megagrabbelton. Een van de welpen deed coole goocheltrucs en je kon proefjes doen bij een van de ouders. Natuurlijk hebben we ook nog broodjes gebakken. 

 Alles bij elkaar is er ietsje meer geld opgehaald. €670,- maar liefst. Dat hebben we ook nodig. De welpen willen dit jaar namelijk helemaal naar Goeree op kamp waar zein een bunker in een oud fort gaan slapen en de scouts trekken zelfs helemaal naar Zuid Duitsland! Dat is duurder dan een weekje Drenthe en dus moet er wat bijverdiend worden. Meer geld aan ouders vragen omdat we verder weg willen is niet de bedoeling. Bovendien is het gewoon heel stoer om een stukje van je eigen kamp te betalen. Ook als je acht jaar bent. We zijn er nog niet helemaal, dus ergens de komende weken zullen we ook nog een keer lege flessen komen inzamelen in de wijk! Dan weet u dat vast.. Scouting de Voerman

Geen opmerkingen: