zaterdag 11 april 2015

ALIE ZORGT ERG GOED VOOR HAAR PLANTENBAKKEN


"De gemeente wil dat we plantenbakken zelf verzorgen en bijhouden. Nou, dan doe ik dat toch?"

Het kwam niet erg enthousiast over. Meer als iets wat nou eenmaal even moet. Maar toch. De foto van het terras was gistermiddag amper gemaakt, zie blogbericht hiervoor, of eigenaresse Alie Lamein van het Café Biljart stiefelde met een zak tuinaarde naar buiten. Ze trok een plant die groggy in een bak lag overeind en stutte die met de verse aarde uit een zak.

Er staan twee plantenbakken voor hét café van Beijum. Ze zijn er in december 2013 neergezet om Plein Oost en omgeving gezelliger te maken.

Onlangs trok een westerstorm over Nederland en dus ook over Beijum. Een der planten voor het café kapseisde en kwam plat in de plantenbak te liggen. Zie foto links. Het heeft even geduurd, maar de plant staat weer fier overeind.

De gemeente Groningen kan natuurlijk niet alles regelen, de plantenbaken rond Plein Oost en omgeving zijn geadopteerd door omwonenden (mensen met een zaak).

Het voorjaar groeit en bloeit en met een beetje mazzel gaat Plein Oost als mooi weer-plein de komende tijd ook weer wat meer bruisen.

Alie Lamein heeft er in elk geval voor gezorgd dat dé ingang naar Plein Oost, de Claremaheerd, er weer tiptop uitziet. Wat een ontzettende gezellige plantenbakken.

2 opmerkingen:

Unknown zei

die ligt al zeker 3 maand ondersteboven en niet van de storm maar van die kroegtijgers die erin liggen

Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.