maandag 13 april 2015

MAANDAGOCHTEND (233)Het is bijna half april en de tijd dendert onherroepelijk door. Nou ja, wat is tijd. Volgens sommigen is tijd een illusie en bestaat alleen maar het Hier en Nu. Tijd bestaat in je hoofd, zeggen ze, het is een interval in je denken. Allemaal goed en wel, zweef maar een eind weg, we leven op de nuchtere Beijumer klei, en daarop kom je toch zaken tegen waar de tand des tijds lichtelijk op zichtbaar is.
Neem de situatie op bovenstaande foto. Al minstens tien dagen, en wellicht veel langer, wordt een balkon in Beijum-Oost ondersteund. Foto is op enkele meters van de Sporthal gemaakt, de fotograaf had de voetbalkooi in de rug. Vier balken onder tegen de balkon aan en een steigerconstructie er onder. De blogger denkt met z'n zuid-oost-Groningse achterdocht: dit doen ze niet zomaar. En als dit waar is, als er gevaar is, waarom wordt dit dan niet gecommuniceerd? Er zijn toch veel meer van dit soort balkons in Beijum? Staat de boel op instorten, of is het anderzijds raadzaam om te stutten?


Op de linker foto zien we tientallen deels afgeknalde rotjes. Ze liggen in een tuin ergens in Beijum-Zuid. Half april....Beste mensen, wordt het geen tijd om die troep even op te ruimen?

De rechter foto is gistermiddag gemaakt. Een passerend jongetje wees de blogger op de fiets die stevig om een paal vast staat: "Die fiets staat er al meer dan een maand, weet u van wie die is?"
Nee, dat weet hij niet. Maar het klopt wel, herinnert ondergetekende zich, deze herenfiets staat er al weken. Wat doet hij daar? Gejat? Vermist? Locatie wijkring/ Framaheerd.

Ruim dertig jaar oude balkons in Beijum. Rotjes die drieënhalve maand in een tuin liggen. Een fiets die ruim een maand om een paal vastgeklonken stata.
Allemaal zaken die in de tijd spelen. En die in het Hier en Nu zichtbaar zijn.

De prachtigste maanden van het jaar liggen voor Beijum in het verschiet. Groene Explosie, komt u maar. Over een maand is alles weer groen. Met dank aan Moeder Natuur.

Kleine oneffenheden in het straatbeeld kunnen de pret niet drukken. Maar sommige dingen zijn wel iets om in de gaten te blijven houden. Kunnen we iemand blij maken met een vermiste fiets? Mogen we tijdens het voorjaar en de komende zomer lekker veilig op onze balkonnetjes zitten? Of gaan we nog vuurwerk beleven?

Een prettige voorjaarsweek toegewenst. Geniet van de prachtige wijk waar u (lezers uit Beijum) in woont. U bent binnen een paar minuten op het platteland. En de mooiste binnenstad van Noord Nederland is op een kwartiertje fietsen binnen handbereik. Groningen, Beijum, wat een feest om er te wonen. Nait soezen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ben je thuis ook zo van het opruimen ?