woensdag 8 april 2015

HOUTEN BRUGGETJE BOERDERIJUM WORDT FEESTELIJK GEOPEND

(Ingezonden bericht)
Boerderijum neemt houten bruggetje feestelijk in ontvangst

De Boerderijum in Beijum heeft een bijzonder cadeau gekregen: een houten bruggetje. Op zondag 12 april wordt dit cadeau feestelijk  in ontvangst genomen. Wethouder Mattias Gijsbertsen (wijkwethouder stadsdeel Oost) opent het bruggetje om 11.30 uur en onthult dan ook de naam.

Het bruggetje is gefinancierd met geld uit het Nieuw Lokaal Akkoord en wordt aangeboden door het NLA wijkteam van Beijum. De voorzieningen van de Boerderijum - waaronder de speeltuin, de dierenweide en het terras van De Zijlen -  zijn nu extra goed bereikbaar. Het wijkteam hoopt met haar cadeau de toegankelijkheid van de Boerderijum te vergroten en zo diens sociale functie te verstevigen.

Open Zondagen
De Boerderijum is een ontmoetingsplek in Beijum, waar drie organisaties gehuisvest zijn: Stichting De Zijlen (werk- en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking), kindercentrum de Mallemolen en het bezoekerscentrum van NDE ( Natuur en Duurzaamheideducatie, gemeente Groningen). In het lente- en zomerseizoen organiseert de Boerderijum één zondag in de maand een ‘Open Zondag’ met gezamenlijke activiteiten. Zondag 12 april is de eerste zondag in deze reeks. Naast de opening van het bruggetje zijn er  tal van leuke activiteiten voor jong en oud.

Programma
De Open Zondag duurt van 10.00 uur  tot 16.00 uur. Kinderen en hun ouders kunnen Oud-Hollandse spelletjes spelen, een speurtocht doen en worden geschminkt. Daarnaast zijn er diverse workhops voor kinderen en een performance  van “Cissy Gress”. De wijknatuurgidsen van Natuurmonumenten gaan om 10.30 (ouders en kinderen) uur en 14.00 uur (v.a. 15 jaar) in de wijk op zoek naar lentebodes.

Opening
U bent van harte uitgenodigd bij de opening aanwezig te zijn. Tijd: 11.30 uur
Plaats: De Boerderijum, Beijumerweg 19a.

Beijumnieuws berichtte reeds op 21 november van het vorige jaar over het nieuwe bruggetje bij de boerderijum. Bovenstaande afbeelding stond die dag bij dit bericht.
In de loop van de week volgt een interview met de wijkwethouder.

Geen opmerkingen: