dinsdag 7 april 2015

"ZE HEBBEN MIJN ZAAK KAPOT GEMAAKT"

"Hier kon ik niet tegen op. Als er vlakbij super goedkope pizza's worden verkocht, dan delf je vanzelf het onderspit."

Het was zo'n mooie pizzeria op Winkelplein West. met uitzicht op de Zuidwending. De blogger heeft er nooit gegeten maar hij hoorde lovende kritieken. Gezellig. Aardige bediening. Leuke sfeer. Sinds vandaag hangen er grijze en grauwe rolluiken voor het pand.

N.a.v. het eerder vandaag gepubliceerde bericht over de sluiting van Pizzeria La Plaza ging ondergetekende eind van de middag even kijken. Behalve dat de rolluiken neer waren gelaten zat alles op slot. Op de muur hing (hangt nog) een bord met telefoonnummers waarheen je kon/kan bellen om te bestellen of te reserveren. Bord is gedeeltelijk links op de foto zichtbaar.

Het nummer ingedrukt en de eigenaar aan de lijn. Wat hoor en lees ik nou, stop je ermee? "Ja, we gaan de zaak sluiten. De komst van de Domino-pizzeria aan de overkant van het plein heeft mijn zaak kapot gemaakt. Er valt niet tegen zulke lage prijzen te concurreren." Wat jammer nou, Beijum was zo goed te spreken over La Plaza. "Ja, dank je, het is inderdaad erg jammer maar ik kon niks anders." En wat ga je nou doen? "Ik ga een tijdje rustig aan doen. Ik heb drie jaar zeven dagen per week gewerkt en moet daar even van bijkomen."
Nou, sterkte ermee. "Dank je."
Vijf minuten later ging de telefoon bij de blogger over. "Ik wil nog even zeggen dat het niet alleen de schuld van de Domino-pizzeria is, maar ook van de gemeente Groningen. Ze hadden nooit toe moeten laten dat er een nieuwe pizzeria zo dicht bij een bestaande pizzeria zou komen."

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Willen we liberalisme? Dan krijg je dit, het recht vd sterkste.
Willen we socialisme? Een vangnet en beleid ipv vrije marktwerking?

Anoniem zei

Onzin kijk naar west met drie cafetaria.s

Anoniem zei

Drie cafetaria's op west? Koop eens een telraam, er zit er maar een.

Willem Pauwelussen zei

De Parijse Commune laat zien dat er ook nog een soort socialisme mogelijk is van onderling solidair overleg. Geen concurrentie maar mekaar het (economisch) licht in de ogen gunnen. In dat geval hadden de beide eigenaren van de pizzatenten de koppen bij elkaar gestoken om te zien hoe ze beiden aan een broodwinning komen zonder mekaar in de weg te zitten.
Dit is het stelsel van de radendemocratie, dat door Lenin voor ‘linkse stroming’ werd uitgescholden. Die zag blijkbaar meer in controle van bovenaf. We weten waar dat toe heeft geleid.

Jammer zei

Domino's goedkoop? Het is de duurste in de buurt voor wat je krijgt. Als ik de pizza zo maakte alsik m wilde hebben was ik 18! euro kwijt. Hetzelfde bij de andere pizzaboeren in beijum krijg ik het mee voor 9-10 euro. Als je goed kijkt is Domino's de duurste in Groningen.(Let op de maten van de pizza's)

Anoniem zei

Neem aan dat Oost bedoeld word met 3 cafetaria's

Anoniem zei

heb in la plaza nog nooit mensen zien zitten eten.

mensen die van dikke pizza bodems houden, bestellen graag en laten het aan huis bezorgen.

mensen die van dunne bodems houden,kopen en eten bijv. de mozzarella diepvries pizza's van lidl.

al met al ook de goedkoopste en heerlijk te eten!

Anoniem zei

Echt niet dat ik die troep van de lidl ga eten.
Alleen iemsnd zonder smaakpupillen eet dat vrijwillig.

Net zoals degene die van dikke bodums wil bestel ik dit gewoon bij een pizzaria of maak het zelf.

Anoniem zei

De AH met goedkopere pizza's in het vriesvak. En pizzakoeriers die het net zo duur aan de deur afleveren. En klanten die na één keer niet meer terugkomen... Zo ken ik er nog wel een paar. Een ondernemer die niet de fout bij zichzelf zoekt, heeft geen bestaansrecht. Exit La Plaza? Ik ben d'r niet rouwig om.

(rené)

Anoniem zei

Kijk naar Oost... 3 cafetarias, 2 chinees Indische restaurants en 2 locaties waar je pizza's kunt scoren.

Er zijn m.i. meer factoren (het was er bv. nooit echt druk) dan alleen de komst van Dominos die de zaak de das om hebben gedaan maar Dominos is zo een mooie zondebok.

En Dominos is alleen (redelijk) goedkoop met aanbiedingen.


Anoniem zei

Ik heb er 3 of 4 keer gegeten met mijn moeder en we waren meestal de enigen. Naar mijn idee hadden ze wat meer moeten adverteren met eventueel acties. Hetzelfde verhaal met de kappers op Plein Oost. Ik snap niet waarom de gemeente dit toe laat.

Anoniem zei

Sinds die Ancona verkocht is ,is de zaak hard achteruit gegaan.
Als je daar nu patat koopt krijg je het mee zo wit als het in de frituur gaat nog rauw van binnen, en als je een broodje groninger burger koopt, krijg je een lap leer op een broodje met sla waarvan je 2 stukjes minimaal vindt en saus erop wat je met een vergrootglas moet zoeken.
Zelfs ras patat kunnen ze niet bakken dat krijg je zo zwart aangebakken mee dat als je thuis bent dat het baksteenstukken zijn.
Ben 2x terug geweest de eerste keer door de ras patat, waarvan ik dacht oke foutje kan gebeuren, en de tweede keer grote bestelling gedaan met drie broodjes groninger burgers waar ik ook mee terug ben gegaan pfff.... kom daar dus nooit weer!!
wat dat betreft mogen ze die zaak wel sluiten, want wat er nu inzit is meer dan waardeloos.