woensdag 29 april 2015

WWW.RTVBEIJUM.NL

De eerste radio-uitzendingen van Radio Beijum zijn een feit. Het enthousiasme is zo groot dat zelfs wordt overwogen om na de zomervakantie met Tv-Beijum aan de gang te gaan.
Zover is het allemaal nog lang niet, je moet met dit soort prille wijk-initiatieven niet te hard van stapel lopen, maar het zou in de loop van het jaar zomaar kunnen zijn dat er behalve geluid ook beeld bij de uitzendingen vanuit het Grand Café in het Trefpunt gaat komen.

Radio Beijum en Tv-Beijum. Er bloeit en groeit iets moois op de Beijumer klei dit voorjaar.
Het bestuur van het Trefpunt, vaste uitvalbasis van Radio Beijum, faciliteert e.e.a. niet alleen ruimtelijk en materieel, maar ook digitaal. Vandaag kreeg de blogger bericht dat alvast een domeinnaam voor radio én televisie Beijum is gereserveerd. http://www.rtvbeijum.nl/

Waar gaat dat heen met het nieuwste wijkmedium van Beijum?

5 opmerkingen:

Anoniem zei

dit loopt uit de klauw.

Waar haalt het trefpunt het lef vandaan?

Hou het simpel en clean, geen bemoeienissen van trefpunt, leander, bob of zomeer maar biedt iedereen een platform.

Kees Huizenga zei

In het recente verleden zijn de leden van de redactie van Radio Beijum op Beijumnieuws genoemd.

Feit is dat in de redactie van Radio Beijum niemand van de BOB en Leander Media (de uitgever van de Regiokrant Groningen) zit. Waarvan akte.

Radio Beijum werkt wel samen met de St. Trefpunt. Dat blijkt uit dit weblogbericht.

Anoniem zei

Ik suggereer ook helemaal niet dat dit het geval zou zijn heer Huizinga, waarvan akte.

Mij bereiken echter van de aanspoorder/oprichter van radio Beijum en een mede redactie lid geluiden dat eea voelt alsof iedereen een vinger in de pap zou willen hebben. U heeft zelf ook de mail gehad van Leander aangaande beijum tv en een eventuele samenwerking.

Radio Beijum werkt NIET samen met Trefpunt, men gebruikt hiervan enkel de koffietafel als locatie. Of had de fietsenmaker (daar waar het allemaal begon) bij de eerste prille uitzendingen ook een soort van samenwerking had met radio Beijum,,,, Nee!!! Hier werd enkel de mogelijkheid geschapen om radio Beijum vorm te geven, niet meer en niet minder.

Anoniem zei

Een leuk initiatief dat Radio Beijum maar zorg er voor dat er geen BOB ij gaat zitten want die moeten zich schamen dat ze een wijkkrant voor Beijum om zeep hebben gebracht. En waarom moet Leander erbij? Wat heeft iemand die een krant en een wijkgids maakt nou met radio te maken? Trefpunt en Radiobeijum veel suc6 en maak er wat moois van.

Kees Huizenga zei

@ Anoniem 1 mei 2015, 20:49 uur

Kijk eens naar

http://beijumnieuws.blogspot.nl/2015/04/over-radio-beijum-en.html

van 24 april 2015.

Citaten:

“Radio Beijum, het bestuur van het Trefpunt en de gemeente Groningen hebben de handen ineen geslagen, en organiseren medio juni een (en wellicht meerdere) bijeenkomst(en) in het Trefpunt. Hier zullen bezorgde Beijumers terecht kunnen met vragen. En eventueel steun kunnen ervaren.”

(…)

“Radio Beijum en het Trefpunt worden i.s.m. de gemeente Groningen een steunpunt (platform) voor Beijum op het gebied van aardbevingsproblematiek. Voor vragen. Voor advies. Voor om iedereen het gevoel te geven dat ze er niet alleen voor staan.”

Conclusie: de Stichting Trefpunt is thematisch (inhoudelijk) betrokken bij Radio Beijum, wat betreft de aardbevingsproblematiek in onze wijk.

Het gebouw Trefpunt is eigendom van de gemeente Groningen. Het maakt onderdeel uit van het “maatschappelijk vastgoed” van onze gemeente. Het Trefpunt heeft aardbevingsschade geleden en is derhalve ook direct belanghebbende bij deze problematiek.

Vraag: wat loopt nu “uit de klauwen”?


N.B.: Ik heb geen e-mail van Leander Media ontvangen inzake haar wens om betrokken te worden bij Radio Beijum/RTV Beijum. Ik sta hier wel van te kijken…